Fantastiske skabninger ... og hvor de findes - 2 D: Fantas...

Fantastiske skabninger ... og hvor de findes - 2 D

18/11-16Fantastiske effekter....
...og hvor man kan se dem.

Universet er der ikke noget galt med. 2 søstre, som vi nok skal komme til at holde af - en lidt nørdet troldmand (Newt Scamander/Eddie Redmayne). En ondskabsfuld leder af et børnehjem, og nogle kuede børn - hvoraf et par stykker er hemmelighedsfulde. En amerikansk udgave af det engelske Ministerie for magi. En forsvunden troldmand - og New York anno 1926. Læg dertil en række fantastiske skabninger med potentiale, og baggrunden for en spændende fortælling er på plads.

Det er desværre bare ikke helt nok, for vi får aldrig den nødvendige opbygning - så vi når at lære vores nye venner ordentligt at kende.

Newt ankommer til New York, og med det samme er vi midt i en bølge af action og begivenheder - der aldrig stopper, filmen igennem.

Vi ser aldrig Newt sidde og fundere over udfordringerne, eller diskutere dem med andre - og der er en underlig ligegyldighed med hvorfor ting sker.
En hæsblæsende jagt gennem gader og parker fører til dødsdom, som egentlig bare bliver en bagatel - for vi når aldrig at føle at der reelt er noget på spil, før vi er videre til den næste actionsekvens.

Det er som om at potentialet er til stede, det bliver bare aldrig udnyttet til at lave en historie som for alvor fænger. Jeg sad med en lidt tom følelse bagefter. Tilfreds med effekter, men forvirret over hvad det egentlig er der skal bære det hele videre - for vi lærte kun personerne ganske flygtigt at kende.

Så er der De Fantastiske Skabninger - og de er skam flot lavet. Billeder og effekter er fra øverste hylde. Men der er for mange af dem - og det går alt for hurtigt. I Harry Potters normale univers møder vi dem en for en og får et forhold til hver enkelt - men her møder vi en hel farm, som på den måde aldrig for alvor bliver spændende, eller rigtigt vedkommende.

Forhåbentligt bliver det hele meget bedre i den næste film, hvor man kunne ønske sig et gensyn med Hogwarts og ikke mindst Dumbledore.

Bedre held, næste gang J. K. Rowling - Du kan gøre det meget bedre.

Det er ikke helt håbløst, men 3 stjerner bliver kun til 4 på grund af den fantastiske indpakning. Og knebent 7/10.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.