The Girl with All the Gifts: Zombiebørnene kommer!

The Girl with All the Gifts
Film The Girl with All the Gifts
Brugere Afventer stemmer
Debat
Zombiebørnene kommer!Carcajou
Kun Den Mest Sultne Overleverpinhead

24/11-16Zombiebørnene kommer!
På et britisk forsøgscenter leder forskerne desperat efter en kur mod den infektion, som har gjort størstedelen af menneskeheden til zombier. Nøglen formodes at være en gruppe børn, der er født med infektionen i sig. Men basen bliver overrendt af de levende døde, og en håndfuld mennesker tager flugten sammen med den pige, som har skilt sig ud som det mest begavede af zombiebørnene.

"The Girl with All the Gifts" er baseret på et smart twist på en velkendt genre: Zombiebørn, der opfører sig og taler som normale børn, men forvandler sig til kødædende monstre, hvis de får færten af noget levende. Det giver grobund for mange creepy scener og er helt grundlæggende godt tænkt af Mike Carey, der selv har skrevet sin roman om til film (og i øvrigt er bedst kendt som tegneserieforfatter).

Filmen er bygget op efter den helt klassiske genreformel med heltene, der flygter og kæmper sig igennem zombieapokalypsen i forsøget på at nå frem til et nyt sikkert sted med deres ekstremt værdifulde last: Pigen, der repræsenterer håbet om at finde en kur. Det kommer der en solid spændingsfilm ud af, hvor instruktør Colm McCarthy ikke mindst får skruet nogle fine scener sammen i det zombieficerede London, men hvor der også er lige ved at gå for meget tomgang i handlingen et par steder.

Ud over basal spænding hæver "The Girl with All the Gifts" sig også over mængden af zombiefilm ved nogle virkelig overraskende twists på genren. Det er svært at skrive mere uden at spoile, men lad mig blot nævne, at der ligger temaer om miljøbevidsthed og evolution under en historie, der naturligvis også stiller skarpt på den basale menneskelighed med spillet mellem mennesker og zombiebørn.

Der bliver filmen i vide stræk båret flot af 13-årige Sennia Nanua, der som den helt særlige pige imponerer stort i sin første film. Det er én af de bedste børneroller, jeg har set meget længe, også fordi Nanua skal skifte mellem at være bundcharmerende og skræmmende - og det gør hun godt. Hun får især godt modspil af Glenn Close som den hensynsløst målrettede forskningschef, men der er også glimrende roller til Gemma Arterton som zombiebørnenes lærer og Paddy Considine som den tidligere hjemmeværnsmand, der nu kommanderer de tilbageværende soldater i gruppen.

"The Girl with All the Gifts" er et spændende og provokerende anderledes take på zombiegenren, der både fungerer som spændingsfilm og lægger mere omtanke i sit plot, end man typisk ser fra de levende døde. Fire store stjerner og en klar anbefaling herfra.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.