Punch-Drunk Love: et afslørende gensyn

Punch-Drunk Love

29/11-16et afslørende gensyn
Jeg har tidligere ikke været ovenud begejstret for P.T. Andersons bud på en Adam Sandler-film, Punch-Drunk Love, der virkede som en mindre film efter den på alle måder grandiose Magnolia. Men Criterion Collection lavede en særudgivelse af Andersons skæve komedie, hvilket var den rette anledning til et køb og et gensyn. Og i selvsagte gensyn blev jeg fuldstændig fortabt i Punch-Drunk Love, der denne gang for mig var en fantastisk smuk kærlighedshistorie og et overrumplende karakterportræt af en ensom mand, der er presset fra alle sider, ikke mindst fra sig selv og sit enorme selvhad. Sandler leverer en i sandhed pragtpræstation, der svinger mellem vidunderlig sødme og det hjerteskærende smertefulde. Hans aggressionsudbrud har en forståelig bundklang i sig, mens han skrøbelighed er uafrystelig og suverænt menneskelig. For under den smukke visuelle sider, den boblende og innovative musik og de uendelige rækker af kreative idéer, så bliver Punch-Drunk Love til et mesterværk igennem Andersons humanitet og blødende blik på og empatiske skildring af sine karakterer. Emily Watson er ovenud skøn og selvstændig som Sandlers kærlighedsinteresse. Andersons Punch-Drunk Love er en mageløs film, inspirerende og livsbekræftende og speciel på den allerdejligste måde.

29/11-16et afslørende gensyn
Godt at høre. Jeg har set den to gange og holder stadig på, at det er en go' film. Men af en eller anden grund - modsat andre PTA film, rammer den ikke helt den kvalitet, som TWBB, Magnolia og The Master besidder. Det er dog et utroligt bundniveau manden har og mine ratings vil se nogenlunde sådan her ud:

1) There Will Be Blood - 10/10
2) Magnolia - 10/10
3) The Master - 10/10
4) Boogie Nights - 9/10
5) Inherent Vice - 7/10 (kan muligvis ændre sig ved gensyn, men var lidt undervældet ved første øjekast)
6) Punch Drunk Love - 7/10

Mangler stadig "Hard Eight".

29/11-16et afslørende gensyn
Jeg har det nok lidt som AB her. Jeg kan uden problemer følge dine grunde og endda give dig ret i dem don, til hvad der gør filmen god. Jeg letter bare ikke helt når jeg ser den. Rigtig god, men uden at jeg helt kan sætte ord på, lige nu i hvert fald, så mangler jeg "something" for at løfte den op til mandens bedste værker (manden er Anderson naturligvis og ikke Sandler:-)

Men dejligt du finder så meget i den, at den giver dig den oplevelse. Det kan jeg som filmfan jo kun misunde (på den gode måde;-)

30/11-16et afslørende gensyn
... Men det ER nu også Sandler's bedste værk, Thomas ;-D

30/11-16et afslørende gensyn
Jeg har haft præcis den samme rejse, Tommy.

Glimrende skriv om en fremragende film. Sandler er mageløst god (den sætning giver slet ikke mening på papiret). Og soundtracket! Kærlighed og musik, mere behøver man såmænd ikke.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.