Find Dory - dansk tale - 2 D: Pixar når (hav)bunden.

Find Dory - dansk tale - 2 D

01/12-16Pixar når (hav)bunden.
For mere end 2 år siden skrev jeg i Kino's blog om Pixar;
[Er det meningen, at Pixar langsomt skal forsvinde og bare blive Disney 2, for til sidst at bliv opslugt helt?

Der er flere tegn på, at grænserne er ved at forsvinde: dels er animationerne mere ens – og det mest tydelige eksempel er Disneys nye Flyvemaskiner, som tydeligt var et Pixar-projekt, afledt af 'Biler', som pludselig blev flyttet.

Hvad bringer fremtiden? Tilsyneladende springer Pixar over 2014. Til gengæld kommer der hele to film i 2015. 'Inside Out' (om tankerne i en lille piges hoved) og 'The Good Dinasaur', efterfulgt af endnu 2 i 2016 – hvoraf den ene er endnu en efterfølger – nemlig 'Find Dory'.]

Man kan læse resten af min blog hos Kino her;
http://www.kino.dk/blogs/2014/0...tte-og-traette

Jeg er ked af det at skulle sige det - men jeg fik desværre ret. Dog ville jeg aldrig have troet at Pixar skulle synke så dybt, som de har gjort med "Find Dory".

Hvor Pixar tidligere har haft store ambitioner med at give deres publikum noget med hjem at tænke over, ud over deres helt sublime teknik - så virker det denne gang som om de ingen ambitioner har haft, overhovedet.

Forgængeren "Find Nemo" handler om en lille fisk, som går så grueligt meget igennem - hans mor dør, han har en defekt og føler sig som en outsider - og så gennemgår han en fantastisk og farefuld rejse og personlig udvikling, som ender med at gribe fat i alle følelser.

"Find Dory" er en nuttet og ufarlig historie for de allermindste. Jeg følte aldrig at Dory på noget tidspunkt var i fare for noget som helst.

Pixars store fejl er først og fremmest at de har flyttet fokus. Dory er med sin mangel på korttidshukommelse, det komiske indslag - som virkede fint i den første film. Men at basere en hel film med hende i centrum, kun baseret på at hun bliver bedre til at huske og på at hun finder "hjem" er alt for lidt, og svarer slet ikke til Pixar's normale høje niveau.

Lad for guds skyld være med at se den danske "Ole Henriksen" udgave. Ja du læste rigtigt - cremekongen er af uforklarlig grunde blevet valgt til at speake om et havakvarie, som var det ham der ejede det. Det er IKKE sjovt.

I det hele taget er gags og bipersoner, bortset fra en fantasifuld blæksprutte, så ringe at de næppe havde været med i en dårlig dansk animationsfilm. Simpelthen tåkrummende dårligt.

Historien er til 2 stjerner - og det er kun Pixars meget høje animations kvallitet som hæver den det sidste stykke til 3.

Mindre børn vil, uden tvivl, være fint underholdt i den ufarlige verden - mens voksne i bedste fald vil kede sig.

Men filmen er alligevel lavet i Dorys ånd, for den er lige så hurtigt glemt igen.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.