Arrival: I Fear the Aliens, Even When they Bear Gifts

Arrival

07/12-16I Fear the Aliens, Even When they Bear Gifts
Villeneuve har gjort det igen. Efter et hattrick + 1 med Incendies, Enemy, Prisoners og Sicario, står vi nu med Arrival. En film, der tager en noget mere sober og cerebral tillgang til vores kontakt med liv fra rummet. Hvor en film som Interstellar var et flot, men også lidt for insisterende og påståeligt, stykke hard sci-fi, er Arrival mere i kontakt med vores (læs; mine) følelser og udfolder et plot, hvor universelle temaer som den menneskelige natur, kærlighed og eksistentialisme er pakket ind i en gennemtænkt og fascinerende historie om vores møde med det fremmede og de lingvistiske udfordringer dette medfører.

Sammen med klipper Joe Walker, holder Villeneuve en noget nær perfekt balance mellem tankevækkende filosofi og hardcore suspense, når vores hovedpersoner (og verden) konfronteres med de 12 UFO'er. Der bruges, med andre ord, ikke for lang tid på det lingvistiske eller paranoiaen, der langsomt, men sikkert, sniger sig ind på verdens nationer og ledere, men blandes perfekt sammen i en genre-grød, der smager forbandet godt.

Vi ved allerede, at Villeneuve er lidt af en visuel begavelse, men her overgår han sig selv. Filmen er fyldt med memorable sekvenser, hvor et svimlende 360-graders aerial shot og den første, klaustrofobiske tur ind i kapslen er blandt noget af det bedste, brilliant vakt til live Bradford Youngs fotografering. Også soundtracket skal nævnes i denne sammenhæng. Jóhan Jóhanssons score er et surrealistisk misk--mask af mærkelige lyde og sære, orkestrale kompositioner, der tilsammen danner et stimulerende lydbillede til de betagende begivenheder på skærmen. Dette er uden konkurrence det bedste soundtrack i år.

I hovedrollen er Amy Adams fantastisk og sårbar som den lidt tilbagetrukkede lingvist, der uforvarende skal ende med at spille en stor rolle i at få grunden til væsnernes besøg klarlagt. Jeremy Renner er også solid som den mere matematisk anlagte Ian og sammen udgør de en herlig karakterdynamik, også selv om Renners karakter nogle gange blot virker som lidt af en pauseklovn, der skal skabe lidt humoristiske huller i historien.

Alt i alt er Arrival en fejende flot, tankevækkende og helt igennem velspillet omgang sci-fi, hvis tilgang til liv i rummet, efter min mening, ikke er set bedre siden Close Encounters samtidig med at den er en film der åbner vores øjne for hvor stort og omfattende et univers og, undskyld klichéen, hvor små vi i virkeligheden er i det store hele.

6/6 til en af årets bedste film!

10/12-16I Fear the Aliens, Even When they Bear Gifts
God anmeldelse, Søren!

Jeg landede på 5, men ellers er jeg enig i det meste. Så den igen i går, og den hat jeg i sin tid hang på Villeneuve bliver efter alt at dømme hængende mange år frem. Hvilken stime han har gang i (!).

Og hvis Jóhann Jóhannsson ikke får Oscaren denne gang, så......ja så får han den helt sikkert en anden gang! ;-)

11/12-16I Fear the Aliens, Even When they Bear Gifts
Jo tak, Emil!

Ja, for min skyld behøver han ikke bevise mere for at vise, at han er den rigtige mand til at føre Blade Runner videre. Jeg er til stadighed i næsegrus beundring over denne film.

Og ja, Jóhan bliver nødt til at skal have den Oscar i år!

Og så så jeg Hell or High Water med Adis i fredags. Jeg brygger stadig på en anmeldelse, men den skal stadig bundfælde sig. Jeg var helt pjattet med den og den ryger nok også højt på årets top 10

11/12-16I Fear the Aliens, Even When they Bear Gifts
Det ser jeg frem til at få læst og tak for sidst :) Hos mig er der rift om pladserne, som det ser ud nu :)

11/12-16I Fear the Aliens, Even When they Bear Gifts
pinhead:
Jeg glæder mig SÅ meget til den! (og hvor er det dejligt at have det sådan omkring en klassiker-fortsættelse for en gangs skyld)

AB:
Slutspurten her sidst på året er faktisk glimrende denne gang!

12/12-16I Fear the Aliens, Even When they Bear Gifts
I lige måde :-)

Jeg tror også efterhånden at pladserne er udfyldt. Men mon der bliver plads til Rogue One? Skal se den på onsdag og glæder mig ustyrligt meget!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.