The Magnificent Seven: Hvorfor?

The Magnificent Seven

08/12-16Hvorfor?
- vælger 7 mand at kæmpe for en hel landsby, hvis indbyggere de ikke kender? Mod en overmagt så stor at de sandsynligvis ikke vil overleve? Kun en af de 7 ender med at have en brugbar grund - mens de andre egentlig bare ikke havde noget bedre at give sig til.

- laver man en genindspilning af to så klassiske film, når man ikke har noget nyt at fortælle - og iøvrigt ikke har ambitioner, eller format til at leve op til forgængerne. Hele udstyret er på plads; Kulisserne og teknikken er til stede - og halvdelen af skuespillerne i de væsentligste roller hører til A-holdet. Trods det, så fænger det aldrig rigtigt.

- fandt man ikke bare på en ny historie, med nogle af de samme elementer? Det ville have været forfriskende at se en ny western, man ikke havde set før - når der nu var så mange gode kræfter lagt ind.

- sidder jeg tilbage med en tom følelse, bagefter. Helt ligeglad med at fire af heltene måtte lade livet undervejs? Måske fordi vi aldrig lærer vores hovedpersoner at kende, på trods af at filmen er lang nok?

Det er tydeligt at filmen ikke er lavet med det formål at lave et varigt støvleaftryk i sandet i det vilde vest.

Den er udelukkende lavet, fordi vinden blæste i den retning. Coen brødrene genindspillede True Gritt, for et par år siden. Tarantino var igang med western nr. 2 - og ikke mindst; Westworld var på vej,

Det er simpelt bestillingsarbejde, og derfor kommer man aldrig for alvor til at holde med og af vores hovedpersoner. Det er bestemt ikke den værste western der er lavet, lang fra. Men ikke en man vil huske.

Stort spild af et talent der var engang, men Antoine Fuqua's bedste film er stadig Training Day, lavet for 15 år siden - og intet tyder på at han kommer til at toppe den.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.