Hell or High Water: Årets bedste film 2016

Hell or High Water

16/12-16Årets bedste film 2016
Jeg må se bort fra en del spændende titler, men sådan er det hvert år. Jeg kan pege på 10 stykker, som ville være oplagte kandidater på min liste og som jeg har høje forventninger til. Men her er dem, jeg på nuværende tidspunkt kan stå inde for:

10) Deadpool (8/10) - Det er muligt den falder lidt ved gensyn, men jeg hyggede mig gevaldigt med denne, fuldstændigt grotesk morsomme film, der ikke lagde fingrene imellem tingene og det var dejligt befriende. Det simple plot er måske tyndt, men humoren og de mange groteske indslag var det hele værd.

9) Hacksaw Ridge (8/10) – Mel Gibson er tilbage og selvom det langt fra er et mesterværk (havde heller ikke ventet et) så leverer filmen varen og var dybt fængslende med gode præstationer og virkelig veldrejede kampscener, som bragte stor intensitet på lærredet. Jeg var mere end godt underholdt!

8) Kubo and the Two Strings (8/10) - LAIKA-studiet overrasker positivt med denne fremragende stop-motion film. Drypper med visuel skønhed og historien er velment, men har samtidig også en mørkere og melankolsk tone, som nok skal fange et ældre publikum. Thumbs up!

7) 10 Cloverfield Lane (8/10) – Startede på en karakter lavere, men vandt faktisk lidt ved gensyn. Slutningen stod pludselig bedre, når skuffelsen fra første syn havde lagt sig og man lige skulle vænne sig til ’drejningen’. Men det klaustrofobiske er intakt og der spilles godt med simple virkemidler, som bare virker.

6) Don’t Breathe (8/10) – Uhyre simpel, men hamrende effektiv spændingsthriller, der virkelig ikke spilder tiden på udredninger af nogen art, men kører lige på og hårdt fra start til slut. Søger man suspense, så fås det næsten ikke bedre. Endnu en vellavet 'one-location' film (som jeg kalder det) og jeg glæder mig meget til den iranske film 'Under The Shadow' som også er i samme boldgade.

5) Hunt for the Wilderpeople (8/10) - Helt charmerende, off-beat komedie, der forsøger at skille sig ud på den gode måde. Tonen, dialogen og humoren er befriende og man føler sig i godt selskab med vores centrale karakterer. Instruktøren bag den ligeledes fremragende 'What we do in the Shadows'.

4) A Monster Calls (8/10) - Det er en stærk og rørende film, som J.A. Boyona fik stablet på benene. Den handler om at turde give slip og hvordan man kommer videre. Det er der som sådan intet nyt i, men filmens billedsprog er noget helt for sig. Filmen rummer et tydeligt budskab og formår at være følelsesbetonet, uden at være sappy. Drengen, som spilles af Lewis MacDougall, er fremragende. Sigourney Weaver er derimod mindre overbevisende og hendes britiske accept er styg og præstation er lidt anonym, men overall kunne jeg virkelig godt lide den.

3) Arrival (9/10) – Sci fi efter mit hoved. Fantastisk historie og godt drejet sammen, som virkelig fængede mig samtlige minutter. Den var med til at udfordre tilskuerens 'små grå' samtidig med den var møg spændende.

2) Captain Fantastic (9/10) – smuk, herlig og uimodståelig film med så meget livsglæde. Jeg elskede hvert minut og har allerede set den to gange.

1) Hell or High Water (10/10) – måske bliver det en klassiker a la ’Heat’. Store ord, men denne film kan bære det. Fejlfrit eksekveret manuskript og ikke et ord klinger falsk. Ikke alene årets bedste film, men også en personlig favorit allerede, som jeg vil komme til at se gentagende gange.

Det var alt herfra. Der var naturligvis nogle hæderlige 'boblere' som 'Civil War', 'Jason Bourne', The Jungle Book' men valget faldt på andre og sådan er livet :)

16/12-16Årets bedste film 2016
Men glemmer du ikke The Hobster?

Nå spøg til side. Fin liste jeg er enig i mange og vender tilbage med min top 10.

16/12-16Årets bedste film 2016
Den er jo kommet på den 'anden liste' ;)

16/12-16Årets bedste film 2016
To af dem du har på, kunne muligvis også ende på min...måske;-)

18/12-16Årets bedste film 2016
"Deadpool"???!

Tak for bidrag. "Arrival" også en højdespringer for mig.

18/12-16Årets bedste film 2016
Hvorfor ikke? Dømt ud fra, hvor meget jeg morede mig, så var det så absolut en fornøjelig oplevelse samtidig med den føles en smule frisk, taget genren i betragtning. Jeg har dog imellemtiden opdaget, at jeg havde overset 'The Witch' som en 2016 film. Den vil naturligvis være på og så skulle 'Deadpool' ryge ud. Jeg har desuden kun valgt film, baseret på 2016, som udgivelses år ifølge imdb.

18/12-16Årets bedste film 2016
Fattede slet ikke hypen. Men nu er jeg så heller ikke rigtig til karakteren. Dog grinte jeg indimellem, og Reynolds er jo et 'perfect fit'. Men den er ikke i nærheden af min liste må jeg sige.

19/12-16Årets bedste film 2016
Helt enig Oberst, Deadpool har mange sjove indslag, men den har ikke høje nok kvaliteter til at være i nærheden af min top 10.

19/12-16Årets bedste film 2016
Du lyder jo næsten som den hårdeste kritiker, når du skriver det sådan, Wayne. Du har da givet værre skrammel langt højere ratings, muhaha! :)

Desuden, filmiske 'kvaliteter' er ikke kun det, jeg ser på. Oplevelsen er ligeså vigtig. Og jeg var sgu flad af grin mange gange i løbet af filmen.

Jeg havde håbet på, at 'Star Wars' ville blande sig her på listen. Det kunne den så overhovedet ikke.

19/12-16Årets bedste film 2016
Det er egentlig sjovt med Deadpool, jeg havde absolut en fest med at se den - den mindede mig mest om film som Jim Carrey ville have optrådt i, tidligere, som f.eks. The Mask. For mig er den lidt en mellemting mellem Monty Python and the Holy Grail og Ace Ventura.

Hvor The Holy Grail stadig holder, så har jeg det mere anstrengt med Ace Ventura.

Jeg havde det fint med anarkiet, og det politiske ukorrekte - men slutningen var for flad.

Men jeg kan se at Scopes fejl, med at indstille stjerner til 3, hvis man retter også havde sneget sig ind hos mig. Den fortjener absolut 4 - og det er rettet til.

Til gengæld er jeg meget enig i dine vurderinger af Captain Fantastic og Hell or High Water - som også ligger ret højt på min liste.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.