Hunt for the Wilderpeople: Herligt bekendtskab.

Hunt for the Wilderpeople

19/12-16Herligt bekendtskab.
Et særdeles umage par på flugt fra myndighederne, som trods både hunde, soldater, politi og lokale jægere, har mere end almindeligt svært ved at lokalisere dem i flere måneder.

Det er på mange måder en dannelsesrejse for dem begge. Drengen/teenageren, kommer fra storbyen og har absolut intet kendskab til naturen - faktisk har han kun ungdomsfængsel at se frem til, og en fremtid som kriminel.Den gamle jæger (fint spillet af Sam Niel) har en fortid bag sig med en uheldig voldsdom, ingen kendskab til børn og kan samtidig ikke læse.

Planen var aldrig at de to skulle ende sammen, men det tvinges de til da en tragedie indtræffer.

På mange måder er de begge udstødte og uønskede af det samfund, som på grund af nogle forviklinger og misforståelser har indledt en menneskejagt.

Temaet lyder måske skræmmende, men det er i høj grad en komedie - måske snarer en feel-good historie, tillagt en række særlinge på begge sider af loven. Nogle gange fremstilles de sociale myndigheder næste for komisk - men overdrivelse fremmer vel forståelsen.

Den dybere mening er selvfølgelig, at hvis man stoler på hinanden, så kan man lære noget nyt om sig selv og verdenen - også selvom det fra starten ser umuligt ud.

8/10

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.