Batman & Robin: batman og robin

Batman & Robin

26/01-17batman og robin
Da Batman & Robin havde premiere i ´97, forsøgte jeg ihærdigt at få mine forældre til at tage mig og min storebror i biografen og se den, ligesom vi havde set Batman Forever. Men de syntes, at den fjerde Batman-film så lidt dårlig ud, og selvom jeg var skidesur dengang, så havde de nok ret. Batman & Robin er hamrende udskældt, og det med rette. Den bliver kaldt et makværk, og monstro det ikke også er sandt. Men der er interessante ting i den. Plakaten for det første, den går lige ind i en drengs fantasihjerte. Filmens anslag er heller ikke ueffent, mens Joel Schumachers vanvittige kamerature ind imellem rammer guld. Scenografien kan ofte se unødvendig falsk ud, men billederne af Gotham City har vitterligt noget kraft i sig. Desuden eksisterer Batman & Robin i så hæsblæsende et tempo, at man sjældent keder sig, i modsætning til visse Oscar-vindende, japanske film (jeg så Departures tidligere på aftenen, deraf den halvligegyldige reference). Men, Schumachers film er også alt, alt for meget. Den er faktisk decideret ustyrlig, måske den mest ustyrlige film, jeg nogensinde har set. Dens puns er hovedpinefremkaldende og humoren så plat, at det transcenderer dårlig smag, og så er skuespillet mestendels rædderligt. Mine forældre havde ret, for Schumacher og hans manuskriptforfatter Akiva Goldsman har tydeligvis fuldstændig mistet jordforbindelsen med Batman & Robin. Men på en underlig måde er det ikke helt værdiløst at overvære.

26/01-17batman og robin
I mange år forsvarede jeg filmen, jeg havde min lille søn på dengang 7 år med ind for at se den. Og vi havde en fest med det farvestrålende univers. Selv Robin's luftsurfing på en dør, og det efterfølgende Ninja Turtles udbrud; "Kavabungaa" - fungerede på forunderlig vis i biografen.

Godt nok var den lige lyserød nok, med Schumacher's bøssede udtryk af extra vaganca - men det er på mange måder fint i tråd med den oprindelige udlægning af Batman, tilbage til Adam West og datidens fortolkning af tegneserien.

Senere kan jeg sagtens se at det var kulminationen af den ændring Schumacher lavede i Batman Forever - hvor han fjernede sig fra Burtons mørkere stil.

Men jeg synes afgjort ikke den fortjener så meget had, som den har fået.

Bestemt ikke blandt de bedste Batman film der er lavet, langt fra. Men som du skriver - så er der også gode ting at hente.

Jeg havner nok endda på 3 små stjerner, og 5/10.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.