Allied: Smuk men for poleret.

Allied
Film Allied
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Stor skuffelseGuffe
Smuk men for poleret.Wayne
I liedsandmand
Nostalgisk makværkCarcajou

07/02-17Smuk men for poleret.
Forfatteren Steven Knight, og Robert Zemeckis kan deres klassikere - og udnytter dem i stor stil.

Vi starter ude i ørkenen, med storslåede horisonter (Lawrence of Arabia), og fortsætter straks til byen Casablanca (og dermed filmen af samme navn).

Men derfra fortsætter filmen i et mindre forudsigeligt spor i et plot om spionage og kontraspionage - garneret med kærlighed og lidenskab.

Lidt synd at Brad Pitt ikke vælger at følge sin alder, hans rolle ville være mere autentisk hvis han havde smilehuller - og lidt bekymringsrynker. Som det er her virker han næsten digitaliseret - eller plastret til med Botox.

Historien er lidt ujævn fordi vi dels har romancen - og dels en action thriller - blandet med et spiondrama, og filmen vil lidt af det hele.

Handlingen er egentlig spændende nok, men personligt tror jeg at en anden skuespiller end Pitt havde løftet den til noget større. Pitt er simpelthen for klinisk og upersonlig. Marion Cotillard gør det glimrende, men hun kan ikke skabe det hele alene.

6/10

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.