La La Land: Nostalgien længe leve.

La La Land

13/02-17Nostalgien længe leve.
Så fik jeg set det alt Oscarbuzzen har samlet sig om. Det kostede lige en tur til London og en sen forpremiere. Men den er bestemt værd at få et nærmere bekendtskab med.

Efter Damien Chazelle's fantastiske Whiplash, og de mange Oscarnomineringer (vanvittige 14) - så måtte det jo være en af årets absolutte filmiske højdepunkter.

Er den så det som alle sukker efter?

Det korte svar er ja. Men det er også det som Natholdet's vært Anders Breinholt ville kalde "Ananas i egen juice".

Ligesom Hollywood hyldede "The Artist" for at hylde Hollywood, og stumfilm genren - så hylder Hollywood denne gang "La la Land" for at hylde musical genren, tilsat dans - som i den grad hylder Hollywood.

Men hvor er det en fed rejse, at være med på - så glem det, og lad dig rive med på en fantastisk musikalsk oplevelse med musicalens sædvanlige op - og nedture. Inden det hele ender - som det nu ender.

Kan Ryan Gosling synge? Ja, gu kan han så - det er måske ikke som John Travolta i Grease, men det er perfekt afstemt til filmens melankolske tone. Og lur mig om han ikke også kan danse, og spille klaver - ellers er filmskaberne geniale til at maskere det.

Kan Emma Stone synge? Ja, og jeg tror hun løber med en Oscar for det - for man kan føle hun gør det, og man kan se hvad hun føler. Og danse, det kan hun i den grad også.

Handlingen? Det handler selvfølgelig om kærlighed - det handler også om Hollywoods mange skæbner. Både når det går skidt, og når det lykkes - for man skal jo som bekendt mange ting igennem, i et rigtigt eventyr - før det hele kan få den berømte happy end.

Om det også gør det her, skal ikke afsløres. Men for søren det er en stor musikalsk og visuel oplevelse. 14 nomineringer er mange, men vel ikke for mange. Jeg tror ikke den kommer til at slå rekorden for flest opnåede Oscars, for der er også andre film som bejler til dem.

Under alle omstændigheder, så er det den bedst producerede og spillede musical på film i mange år - og den fortjener sine 6 stjerner her, og 9/10 på en større skala.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.