Moonlight: Highlights fra en opvækst.

Moonlight
Film Moonlight
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
OPLYST SKYGGESIDEFilmbøffen
SortsynCarcajou
Highlights fra en opvækst.Wayne

14/02-17Highlights fra en opvækst.
Lille, sort og bøsse. Vokset om med en stofafhængig alenemor, og mobbet af de andre børn gennem hele barndommen.

Hårde odds for hovedpersonen Chiron, som vi følger i tre perioder af hans liv - som dreng, teenager og som voksen.

I første akt; "Little" møder vi Chiron, er han en dreng på flugt fra sine jævnaldrende.
Manglen på en faderfigur opvejes af en drugdealer, Juan, som tilbyder ham lidt af det han mangler på den front. Det fører til nogle scener, som trods alt giver ham en form for voksenkontakt. Vi møder også hans eneste ven Kevin, som er det samlende punkt for de tre perioder, og som opfordrer ham til at kæmpe og sætte sig i respekt.

Andet akt, "Chiron"; Juan er død, men Chiron, som nu er teenager, besøger stadig hans kæreste Teresa som giver ham husly. Moderen er fortsat narkoman og absolut til ingen hjælp. Chirons bedste ven er stadig Kevin, og deres venskab udvikler sig - samtidig med at Terrel, en bølle er efter Chiron. Summen af det hele udvikler sig til vold.

Tredje Akt, "Black" Chiron er gået i Juan's fodspor - måske fordi han var den eneste han kunne se op til. Som drugdealer bor han nu i Atlanta og her kontaktes han igen af Kevin som han ikke har set de seneste 10 år.

Handlingen er selvfølgelig vigtig, når Kevins liv skal defineres - men det der gør Moonlight særlig, er den særlige stemning som skabes. På trods af at Chiron lærer at slå fra sig, træner sig stor, og skaber en mur omkring sig selv - så er der stadig en følsom dreng indeni, som sukker efter nærhed og ømhed.

8/10

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.