Endestation mord: Lever hverken op til castet eller åbning...

Endestation mord
Film Endestation mord
Brugere Afventer stemmer
Debat
Lever hverken op til castet eller ...Oberst Kurtz

22/02-17Lever hverken op til castet eller åbningsscenen
En film jeg købte alene på grund af hovedrolle-duoen. En halvfjerdser buddy cop-film med Walter Matthau og Bruce Dern? Say no more!

Desværre er de to herrer netop det eneste, der holder lidt liv i denne, oftest direkte kedelige, lille krimi. Filmen åbner ellers med en ret hårdkogt og virkningsfuld scene, hvor en mystisk mand i trenchcoat stiger på en bus og henretter samtlige passagerer med et antikt maskingevær, heriblandt Matthaus makker. Resten af filmen går så med at prøve at opklare sagen, hvor forbindelser til de dræbte passagerer afhøres sammen med den nye kompagnon (Dern).

Filmen kører i sneglefart, og den eneste af de langtrukne afhøringssekvenser der rykker lidt har absolut intet med historien at gøre (en ret bizar sekvens hvor en mand med protese-ben uden forklaring går bananas på et læs strømere). Kriminalplottet er faktisk så pauvert strikket sammen, at man til sidst slet ikke gider følge med.

Walter Matthau er (som altid) god som den rutinerede og halvknotne af de to betjente, mens Bruce Dern giver rigtig fint modspil som den mere varmblodige og åbenmundede type. Der gemmer sig en lille sidehistorie med Derns karakters forsøg på at vinde makkerens tillid og respekt. Den havde været langt mere interessant at lave en film om. Regulær skuffelse.

23/02-17Lever hverken op til castet eller åbningsscenen
Sjovt, jeg havde næsten sammen oplevelse med en anden Bruce Dern-film, jeg så for nyligt, og som ellers lovede godt - nemlig "The Driver" fra 1978.

"Kriminalplottet er faktisk så pauvert strikket sammen, at man til sidst slet ikke gider følge med," kunne have været mine præcise ord om den film. Avoid!

23/02-17Lever hverken op til castet eller åbningsscenen
Helt enig, "The Laughing Policeman" er en tynd omgang - og romanen er ellers én af de bedste i serien IMO. Bo Widerbergs "Manden på taget" er stadig den suverænt bedste Sjöwall & Wahlöö-filmatisering i min bog.

23/02-17Lever hverken op til castet eller åbningsscenen
Jamen så vil jeg avoid'e dén, Rasmus ;-) (selvom Dern altså kan et eller andet i dårlige film)

Carcajou:
Jeg læser ikke krimier, må jeg indrømme - så interessant at høre. Og Widerbergs film må jeg da få støvet op, hvis du mener, det er bedste bud der. Tak for anbefalingen.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.