Oscar 2017

26/02-17Oscar 2017
Hvad så? Skal I se showet og hvad er jeres favoritter? Vi ved, at 'La La Land fører i favoritværdighed, men det er ikke min favorit.

1) Hell or High Water (10/10)
2) Moonlight (9/10)
3) Manchester By the Sea (9/10)
4) Arrival (9/10)
5) La La Land (8/10)
6) Hacksaw Ridge (8/10)
7) Lion (7/10)

Fences og Hidden Figures har jeg desværre ikke fået set. 'Moonlight', som dark horse i topstriden, håber jeg på overrasker og snupper for bedste film og instruktion. Jeg hyggede mig rigtig fint med 'La La Land', men her få dage efter synes jeg ikke jeg sidder med et varigt indtryk af filmen, som ganske vist er hyggelig og god, men ikke 'all that', som den gøres til.

26/02-17Oscar 2017
Jeg skal se det og glæder mig.

Jeg har dog ikke fået set nok af filmene
1) La La Land (10/10)
2) Manchester By teh Sea (8/10)
3) Arrival (8/10)
4) Hell or High Water (8/10)
5) Hacksaw Ridge (3/10)

Håber at kunne fange 'Moonlight' i aften, inden det går løs

26/02-17Oscar 2017
Selvfølgelig skal showet ses! :-) En fast tradition uanset hvor få timer, jeg kan nå at sove bagefter. I år endda på det store lærred, som jeg har gjort flere gange før, da jeg synes, det er tophyggeligt. Faktisk skal jeg se det med Sandy, som jeg inviterede med, da min redaktør kastede en ekstra billet min vej til arrangementet i CinemaxX. Det glæder jeg umådelig meget til!

Personligt er min klare favorit "Arrival" til den helt store pris. "La La Land" ville være en absolut okay vinder i min bog. Jeg kan ikke mønstre helt den samme crazy begejstring som (ret) mange kan, men den er sød, velspillet, bundcharmerende og en koreografisk pragtpræstation. Så Chazelle for 'Best Director' og "Arrival" for 'Best Picture' ville passe mig fint.

Skuespil-kategorierne har faktisk altid været dem, jeg har været mest optaget af, og der ser jeg gerne Viggo få en statue (det ville være ham SÅ velundt). Hvis Gosling vinder der, så kommer der store protester herfra! Hos kvinderne synes jeg birollefeltet er sindssygt stærkt, så der har jeg ingen favorit. I den store kategori synes jeg, Portman fortjener at blive en oscar rigere. Men den jeg nok ALLERHELST ser blive hædret på filmkritikkens største scene er Michael Shannon for 'Best Supporting Actor'. Hold. Nu. Kæft hvor er han god.

Rigtig god aften og nat, kære Scope-venner.

26/02-17Oscar 2017
Shannon var gyselig på den fede måde, men Mahershala Ali var bedre, synes jeg

26/02-17Oscar 2017
Jeg napper den fornuftige udgave. Jeg har simpelthen ikke tålmodighed til hele natten med alle reklamepauserne. Faktisk synes jeg at Bafta er bedre og sjovere - især på grund af herlige Stephen Fry,

Jeg ser måske lige lidt rød løber, og falder i søvn til det - så ringer alarmen kl. 5.30 hvor de vigtigste priser kommer, og så ser jeg måske et resume mandag aften på DR3.

Jeg er næsten enig med AB i prioriteringen. Gerne Hell or High Water som vinder - men mon ikke La La Land løber med den, og det er også en fantastisk film - hvis man er til musicals, og det er jeg. Flere af melodierne har kørt på repeat i mit indre øre siden jeg så den.

Jeg har set alle de nominerede, og ser ikke nogen af de andre som mine favoritter.

Viggo Mortensen som vinder kunne være stort - han tror ikke selv på det, og det ligger vel mest til Casey Affleck. Birollen kunne gå til Michael Shannon eller Jeff Bridges, men Dev Patel kunne også fortjene den.

Emma Stone er favorit til den kvindelige hovedrolle, og som birolle er Viola Davis storfavori - hun er genial i Fences.

26/02-17Oscar 2017
Kunne være fedt hvis Viggo vandt. Jeg elskede både filmen og hans præstation i Captain Fantastic. Men Affleck er helt fantastisk. Han render med den. Gosling var fin, men har ikke noget at lave blandt de nominerede synes jeg. Hvorfor tog man ikke Chris Pine med i stedet?

Biroller er stærkt felt. Ali, Bridges og Shannon er helt forrygende. Det SKAL blive en af de tre.

Og mht de kvindelige, så var Emma Stone ret sød og rigtig god. Men Portman var bedre.

26/02-17Oscar 2017
[Emma Stone er favorit til den kvindelige hovedrolle]

Men hvem synes DU skal vinde, Wayne? Emma er rigtig god, også Oscar-god, men Portmans præstation er større og også bedre i min verden.

[Shannon var gyselig på den fede måde, men Mahershala Ali var bedre, synes jeg]

Ja hvor kom han lige fra? Jeg har aldrig set Hunger Games-filmene, så han kom totalt ind fra højre for mit vedkommende. Fremragende underspillet præstation, jeg ville bare gerne have set mere til ham, selvom jeg godt ved, filmens struktur ikke tillader det. Og så har jeg længe haft et 'man crush' på Shannon.

[Hvorfor tog man ikke Chris Pine med i stedet]

Ja, eller Ben Forster!??

26/02-17Oscar 2017
Jeg er godt klar over, at La La Land er favorit i langt de fleste kategorier :) Teknisk må den gerne snuppe priserne, men for instruktion, film, manuskript og skuespil vil jeg pege på andre kandidater.

Mht Forster, så afgjort. Men tror Pine havde hovedrollen, hvis de skulle nominere en af dem, i og med det er ham vi ender med at følge.

Hvad med Jack Gyllenhaal? Endnu en fantastisk præstation fra hans side, som blev overset.

Og apropos oscar-snubs; Loving, Nocturnal Animals, Captain Fantastic, Jackie

27/02-17Oscar 2017
Lige en note fra i går. Jeg genså "La La Land", som de viste inden live-transmissionen, og Emma Stones præstation voksede sig (endnu) større undervejs for mig. Faktisk jorder hun Gosling så meget ud af banen, at det næsten bliver pinligt, så meget hun stråler i forhold til ham. Hans præstation dalede nemlig for mig her anden gang, og jeg er lidt knotten over han stjal en nomineringsplads nu.

Men altså kort sagt: Tillykke til Emma, det er sgu helt i orden, hun får den.

Og sikke en vanvittig afslutning. Live-TV når det er bedst :D

28/02-17Oscar 2017
Jeg var meget tilfreds med Emma Stone som vinder. Man kunne i den grad føle hende i rollen. Portman spillede også godt, men filmen er bare ikke særlig interessant for andre end amerikanerne, efter min mening. Det kan selvfølgelig være at AB har en anden holdning, og så undskylder jeg ydmygst på forhånd ;-)

28/02-17Oscar 2017
Jeg elsker når folk taler på alles vegne :) Jackie var så afgjort mere interessant film end La La Land. Efter min mening. Meget anderledes biopic.

01/03-17Oscar 2017
La La Land er ikke en biopic - så hvad tænker du på?

Men summa summarum: Jeg synes La La Land er en mere interessant film, end Jackie er - hvilket vist er den mest almindelige holdning. Du har selvfølgelig ret til din mening.

01/03-17Oscar 2017
Mest almindelige holdning? Nej, det tror jeg ikke. Medmindre du naturligvis har gennemgået samtlige anmeldelser. Du kan ikke tage umiddelbar konsensus til ret meget og de to film roses for forskelllige ting.

01/03-17Oscar 2017

01/03-17Oscar 2017
Med risiko for at lyde elitær og arrogant, så er den mest almindelige holdning vel ikke altid den mest interessante holdning?

01/03-17Oscar 2017
Wayne: Tro du bare naivt på det, min ven. Jeg kan finde utallige eksempler på film, som har fået fantastisk modtagelse, men som er blevet glemt af eftertiden. Og der findes ligeså mange eksempler på det modsatte, film der er kritiseret (eller moderat modtaget) i deres samtid, men som lever i bedste velgående og er endt som klassikere.

Du misser også komplet pointen her. En film kan jo få fantastisk omtale, men behøver ikke nødvendigvis være en 'interessant' film eller en anderledes film. Kig på, hvad Gravity fik af anmeldelser. Og kig på, hvor lavt en film som Interstellar ligger i forhold til den. Jeg er ikke i tvivl om, hvilken af de to film, der har mere at byde ind med og i særdeleshed på længere sigt, hvor skuden sagtens kan vende. Umiddelbar koncensus skal man lige tage med et gran salt. Boyhood har da også fået bedre anmeldelser end 2001. Bedre? Jeg tror det vist ikke, men altså... :)

01/03-17Oscar 2017
Spot on TN.

02/03-17Oscar 2017
Jeg forbeholder mig til gengæld retten til stadig at være uenig. Ja Jeg er fan af musicals, skyldig.

La La Land er overfladisk en kærlighedshistorie - på samme måde som rigtig mange andre musicals. Men den ligner ikke andre, og det gør den til klassikermateriale. Melodierne er ørehængere, som tåler at blive gentaget.

Se på de andre store musicals som er forblevet klassikere, i den sammenligning giver jeg ikke en fin præstation om Jackie Kennedy (som kun skraber overfladen om personen, i en temmelig kort periode af hendes liv) nogen større chance for at opnå klassikerstatus.

02/03-17Oscar 2017
Som pure musical, der synes jeg ikke den kommer 'helt derop', fordi sangene og dansene bare ikke er noget særligt. Gosling er sgu ikke en haj på dansegulvet. Det er jo pænt langt fra Gene Kellys niveau, selvom jeg vedkender, at det er en urimelig sammenligning :) De gør hvad de kan Stone og Gosling, men de mangler den totale indlevelse (særligt Gosling) som f. eks parret i Walk the Line, som hiver dig ind i musikkens verden. Det filmen har at falde tilbage på, er en banal historie om at forfølge sin drøm. Flere pragtfulde enkeltstående scener som åbningen og flere 'golden hour-ish' scener, som er smukt indfanget, men det er så det. Efter Thomas og jeg talte om den igår, var jeg egentlig også lidt for flink med min 8/10, fordi enkelte scener træk virkelig op og det kameraarbejde var så blændende. Men den klinger sgu hult. Klassiker? Vi kan tage snakken om 10 år. Men udgangspunktet i diskussionen var en anden. Vi talte om en 'interessant' film. Og der er Jackie som biopic noget mere fascinerende.

02/03-17Oscar 2017
Du glemte "efter min mening" :-)

Gosling halter efter Stone - enig. Men tag så Grease som på mange punkter er mere banal - den scorer på ren charme, og John Travolta er ikke nogen stor sanger.

Ja lad os se om 10 år - jeg er klar på et væddemål om hvilken film som huskes bedst.

Jackies problem er at den næsten allerede er glemt.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.