Get Out: The Stepford Blacks

Get Out
Film Get Out
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
The Stepford BlacksCarcajou
wrathcoil
Hvad er 'Get Out' overhovedet (udo...Filmnørd med C
Intet mindre end fantastiskKaswohn

04/06-17The Stepford Blacks
En ung sort mand besøger for første gang sin hvide kærestes barndomshjem. Hendes forældre er venlige og imødekommende, men hovedpersonen begynder snart at få bange anelser, om at der er noget helt galt - ikke mindst med den måde, den lille bys få sorte beboere opfører sig på.

"Get Out" er skrevet og instrueret af Jordan Peele, der er bedst kendt som komiker, men her bevæger sig over mod horror med en historie, der tydeligt er inspireret af "The Stepford Wives". Peeles instruktørdebut slår på samme måde temaer an om en herskende klasse, der bag en poleret facade udøver kontrol og begår overgreb i det skjulte. Her går det så bare ud over sorte frem for kvinder.

Det bliver fint bygget op i filmens indledning, hvor de foruroligende detaljer og glatte smil rammer godt, og der er velfungerende elementer af både gys og sort humor. Men Peele bliver hurtigt næsten for tydelig i sine antydninger, og det betyder, at filmen får svært ved at opretholde spændingen. Og i sidste akt kammer den helt over i slapstick-agtig humor, der tager alvoren ud af historiens klimaks, samtidig med at der også er nogle åbenlyse huller i det bagvedliggende plot.

Daniel Kaluuya er ellers solidt sympatisk i hovedrollen, og Allison Williams har ligeledes gode øjeblikke som hans kæreste. Men i sidste ende virker det, som om forfatter-instruktør Peele ikke tør føre sin allegori over amerikansk racisme helt igennem, og så ender "Get Out" med at sætte sig mellem to stole, hvor den hverken bider hårdt som horror eller satire. Selv om der egentlig er en del gode detaljer, bliver det kun til tre små stjerner fra mig.

13/06-17The Stepford Blacks
3 små?? Er overrasket over, at en så bredspektret filmnyder som dig NETOP ikke nød dette dejlige tag-selv-bord.

[så ender "Get Out" med at sætte sig mellem to stole, hvor den hverken bider hårdt som horror eller satire]

Jeg synes, den bed fra sig i begge afdelinger. Mens de stod på. Jeg tror ikke Peeles mission er at sætte sig på hverken den ene eller den anden stol. Hans mission er at få os til at tro, han gerne vil gøre det.

14/06-17The Stepford Blacks
Men hvis Peeles mission er at få os til at tro, at han vil vælge enten det ene eller det andet, hvad er der så underneden, vil jeg spørge?

For mig falder den på to ting: Skiftet i stil/tone til sidst. Og at det signaleres alt for tydeligt, at der stikker noget under overfladen. Jeg synes, det bliver for selvbevidst refererende til The Stepford Wives og andet, og når der så netop ikke kommer et payoff på det spor til sidst, virker det bare som varm luft. Plus at hele plotelementet med at putte nogles bevidsthed ind i andres kroppe overhovedet ikke giver mening for mig.

14/06-17The Stepford Blacks
.....masser af guf! Filmnostalgi og instruktør-sultent hjerteblod!

Og jah, okay, jeg vil så kalde dem cadeau'er til filmhistorien. Du mener, det er dårlig smag. Fair nok. Jeg er vist også gladere for Tarantino, end du er, så det går vel op ;-)

(spoilers)
Og brain-horror'en var da FANTASTISK! Årets "what the fuck"-øjeblik for mig! Lige dén del var i hvert fald svært at lure, om ikke andet for hvor velfotograferet og nerveslidende, det var.

15/06-17The Stepford Blacks
Hov-hov, jeg elsker hovedparten af Tarantinos film. Men jeg synes netop også, der er masser af substans i hans værker.

15/06-17The Stepford Blacks
Lidt hårdt dømt Car, men man kan jo ikke ændre din oplevelse. Jeg synes det var et frisk pust. Godt twist på genren. Dog ikke uden et par svagheder. Lil Rel var lidt påtaget og tredje akt skal jeg vist gense igen, men det var en god film. Så afgjort.

15/06-17The Stepford Blacks
Så forvekslede jeg dit forhold til Tarantino med en andens, Carca. Godt ord igen.

15/06-17The Stepford Blacks
Det kan være, at jeg bare skal gense Get Out engang, men for mig var den altså ret underwhelming, som de siger på engelsk.

15/06-17The Stepford Blacks
Jeg glæder mig til at gense den alene for hypnose-scenen med en vidunderligt creepy Catherine Keener.

Godt at have dig tilbage på Scope i øvrigt. Håber du nyder den nye tilværelse som cyborg ;-)

15/06-17The Stepford Blacks
Nyder og nyder ... Det tager overraskende lang tid at komme sig over sådan en omgang. Men nu kan jeg da betjene et keyboard uden problemer, hvis jeg bare lader være med at gøre det i alt for lang tid ad gangen. :-)

15/06-17The Stepford Blacks
I øvrigt enig, i at hypnosescenen er god.

15/06-17The Stepford Blacks
Hypnosescenen var fucking awesome. Det er så fedt, at de her små, lowbudget horrorfilm blomstrer for tiden og i aften gælder det It Comes at Night. Get Out rundede 250 millioner world wide, det er flot. Mere originalitet kan man kun give et bidrag til.

09/11 09:43The Stepford Blacks
Spot on, Carcajou. Jeg var fælt skuffet over Get Out af netop de årsager du nævner. Halvbagt satire og horror med flere glimrende optrin, men et skuffende udfald.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.