The Handmaiden: Smuk, fascinerende og virkelig aparte

The Handmaiden

08/06-17Smuk, fascinerende og virkelig aparte
I mellemkrigstidens Korea bliver en ung lommetyv rekrutteret af en greve, der vil placere hende som stuepige for en ung japansk adelskvinde. Greven, der i virkeligheden er en svindler, har brug for hjælp til at vinde den unge kvindes hjerte, så han kan få fingrene i hendes arv, som hendes onkel og værge ellers lurer på. Men de forskellige aktørers planer fletter sig snart sammen i et uforudsigeligt spil.

Med "The Handmaiden" fortsætter den fremragende sydkoreanske instruktør Park Chan-wook i lidt samme stil, som han senest slog ind på i "Stoker". Dystert, men svulstigt melodrama, som dog her udspiller sig i instruktørens eget hjemland under den lange japanske besættelse. Og med en farlig erotisk dimension, der samtidig også giver mindelser om Parks forrige film, "Thirst".

Det er svært at skrive meget mere om plottet i "The Handmaiden" uden at afsløre dens usædvanligt velfungerende twists, men resultatet er en fascinerende blanding af svindlerkomedie, erotisk drama og svulstigt Grand Guignol-gys, der næsten kunne have været en Hammer-horrorfilm. Hvor sammenstødene mellem de forskellige aktørers personlige dagsordener virkelig giver overraskende resultater, og hvor det også bliver både meget erotisk og meget voldeligt. Ellers ville det jo ikke være en film af Park Chan-wook, manden bag "Oldboy".

"The Handmaiden" har både smukt følelsesladede og bizart memorable scener - til den sidste kategori hører fx den særeste bogoplæsning, man har set på film. Det er én af mange gode scener for Kim Min-hee som adelskvinden, og hun bliver især godt matchet af Kim Tae-ri i titelrollen som stuepigen. Det hele bliver så også serveret med Parks vanligt stærke billedsprog - "The Handmaiden" er simpelt hen kanonflot fotograferet fra første til sidste billede, holdt i et svulstigt farverigt udtryk.

Det her er en aparte film fra en altid idiosynkratisk instruktør, så forvent noget, der er lidt anderledes. Til gengæld er det anderledes på en fascinerende, medrivende og underholdende måde.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.