Den blodige weekend: peckinpahs sidste

Den blodige weekend
Film Den blodige weekend
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
peckinpahs sidstedon

19/06 11:49peckinpahs sidste
Jeg har været meget begejstret for Sam Peckinpah siden en herre i Odense viste mig The Getaway for nu en snes år siden. Peckinpahs sidste film inden hans død, Den Blodige Weekend, baseret på en bog af Robert Ludlum, er måske blevet fældet af instruktørens fejlende helbred og manglende kreative kontrol i klipperummet, men lige meget hvad, så er det en ærgerligt lunken afslutning på en gloriøs karriere. Man fornemmer dog stor del af skyld et andetsteds, da det virker til, at Peckinpah har stået med et sølle skrevet manus i hænderne, for det løsslupne og ganske forvirrede plot virker som noget nonsens, mens karakterarbejdet er rungende hult. Selv en række seværdige og hamrende dygtige skuespillere kan ikke puste liv i karaktererne og deres interne relationer. Den Blodige Weekend er langt henad vejen anonymt iscenesat, fra en instruktør der er alt andet end, men henimod tredje akt lives der lidt op med et par gode spændingsscener og en slutning, der virker lettere forrykt, men med en snert af nerve i sig. Den Blodige Weekend er naturligvis værd at se som fan af Peckinpah, men den sidste er nu nok også den dårligste fra manden.

19/06 11:56peckinpahs sidste
(herren i Odense var scope-king kongen thomas nielsen skal vist lige uddybes)

19/06 20:24peckinpahs sidste
Da jeg begyndte på Scope, var et øje nok til kongetitlen, da det nærmest var de blindes rige (før login osv:-) Sidenhen dukkede der en masse op med "perfect vision" og de var de rigtige konger her, i nu hedengangne tider som vi nu blot er et ekko af! Men tak don. Jeg er enig med dig om filmen. En nedslående svanesang fra en engang stor mester. Jeg gad godt lave en SP aften med dig engang!

20/06 12:45peckinpahs sidste

21/06 11:09peckinpahs sidste
Har nogen af jer set "Bring Me The Head of Alfredo Garcia"? For mange år siden hørte jeg den lovprist og hyldet (muligvis af en stor instruktør, jeg beundrer) og titlen gnavede sig fast i hukommelsen.

21/06 14:58peckinpahs sidste
"Bring Me the Head of Alfredo Garcia" er fantastisk. Det er nok også Peckinpahs mærkeligste film - den har lidt en fornemmelse af syretrip, men på en virkelig fed måde.

Og jeg er åbenbart den eneste, der synes, at "The Osterman Weekend" er god. I skal jo bare følge ordentligt med fra start, folkens. :-)

23/06 16:02peckinpahs sidste
har ikke set "Bring me the Head of Alfredo Garcia", men er spændt på den, endnu mere nu

haha, hvor sandmand'sk af dig, carcajou.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.