The Dark Knight: Ambitiøs superheltefilm

The Dark Knight

02/07-17Ambitiøs superheltefilm
Jeg kan ligeså godt melde ud fra starten, at jeg i mange år har haft det ret så svært med The Dark Knight, eftersom jeg desværre aldrig helt har kunnet dele begejstringen for denne film. Nu er det tredje gang, jeg ser filmen og jeg begynder måske at nærme mig begejstringen, eftersom jeg giver filmen én stjerne mere end tidligere.

Ligesom den første film i trilogien er The Dark Knight kendetegnet ved et højt niveau på nærmest samtlige parametre. The Dark Knight er dog mere en højt anlagt thriller, der gerne vil belyse en række temaer, som skal gøre andet end bare at underholde seeren. Derfor vil jeg mene, at filmen også adskiller sig noget fra Batman Begins, som mere var en klassisk actioneventyrfilm. The Dark Knight er mere indviklet end Batman Begins, som havde en mere stram fortællerform, hvilket jeg vil mene er filmens svaghed. Til gengæld har The Dark Knight en mere karismatisk skurk, i kraft af The Joker spillet af Heath Ledger, som presser heltene, herunder Batman/Bruce Wayne, til at træffe er række vigtige valg. Ra's al Ghul (Liam Neeson) må siges at være hovedskurken i den første film og styrer således skurkene, herunder Scarecrow, i det skjulte. The Joker synes at være en sammenslutning af disse to karakterer og besidder et vanvid og en tørst efter kaos, som adskiller ham fra især Ra's al Ghul, som er mere kontrollerede modstandere.

Temaer såsom moral og retfærdighed er til stede i Batman Begins men bliver i højere grad fremhævet i The Dark Knight gennem en mere karismatisk skurk. Jeg mener dog at filmen lider under en vis utilgængelighed, eftersom filmens fortælletempo ikke efterlader megen plads til ro og eftertænksomhed i kraft af sin mere snørklede og detaljefyldte fortælling. Det er en film, som i hvert fald jeg, skulle se flere gange for at værdsætte.

12/07-17Ambitiøs superheltefilm
Godt at høre, at der er sket fremskridt.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.