3 ting: 3 stjerner

3 ting
Film 3 ting
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
3 stjernerCarcajou
Mangelfuld men enkelGuffe

15/07 15:013 stjerner
På et hotelværelse i København skjuler politiet en kriminel, der har indvilliget i at vidne mod sine medsammensvorne i et stort kup. Men for at holde aftalen kræver han tre ting: Han vil have hentet en boks fra opbevaring, møde sin ekskæreste og have en karryret bragt ud fra en restaurant på Vesterbro.

"3 ting" er skrevet og instrueret af Jens Dahl, der her debuterer som instruktør efter tidligere at have skrevet en hel del til film og særligt tv, bl.a. som medforfatter på den oprindelige "Pusher". Her er han tilbage i krimiuniverset med en lavbudget-thriller baseret på et simpelt koncept, nemlig spillet mellem den kriminelle og politiet omkring det lovede vidnesbyrd.

Der er tydelig Hollywood-inspiration i filmen, som nogle gange virker til at følge en amerikansk logik frem for sin danske setting. Jeg er i hvert fald ret overbevist, om at virkelighedens danske politi ikke ville gøre visse af de ting, vi ser her. Men Dahl holder fint spændingen ved lige, mens filmen veksler mellem to spor. På den ene side får vi rullet forhistorien om kuppet ud, på den anden side er der det med hovedpersonens tre krav, og hvad de betyder. For som publikum ved vi jo godt, at det set-up betyder, at der kommer én eller anden form for twist på den baggrund.

Nikolaj Coster-Waldau er hjemme i Danmark og gør det fint som hovedpersonen, der gør et sidste desperat forsøg på at få sit liv til at give mening. En anden dansker med international succes, Birgitte Hjort Sørensen, er solidt bidsk som ekskæresten, og Lærke Winther er køligt overbevisende som den statsanklager, der kører sagen fra myndighedernes side.

"3 ting" er i sagens natur en stærkt konstrueret historie, men det lykkes altså Dahl at holde gryden ganske fornuftigt i kog, mens skuespillerne får lov til at udfolde sig, og plottet udvikler sig bid for bid. Desværre taber den så også noget af tråden til sidst, hvor kæden hopper lidt af for logikken, og ting begynder at ske ud af det blå. Det er en indbygget fare ved at læne sig så tungt op ad et koncept som her, og "3 ting" holder altså ikke hele vejen, selv om den egentlig forsøger at give et meget dansk take på slutningen. Men point for forsøget på at lave en type genrefilm, vi ikke ser så tit herhjemme.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.