Det store gangsterkup: Noirbrick'sk Gansterfilm

Det store gangsterkup

29/09-17Noirbrick'sk Gansterfilm
Jeg smider lige et par hurtige ord og en lille anbefaling af denne tidlige Kubrick film.

Mesterinstruktørens tredje spillefilm, er en stramt fortalt og medrivende noir- og heistfilm, holdt i et for sin tid højt og kvikt tempo. Historien er brudt op, billederne er ofte flotte, der spilles næsten ikonisk tidstypisk og dialogerne er fremragende i al deres spydige klicheer for genren.

Filmen fremstår måske ikke så elegant kvalitativt som andre af datidens store film i genren. Der er noget vulgært b-film over affæren, men på de bedste måder, som gør den svært underholdende fra første til sidste minut.

Om den er specielt Kubrick’sk ved jeg ikke helt, men han har dog været ret meget inden over og ikke kun som instruktør. Filmselskabet pålagde ham dog filmens, ofte sarkastiske, voice-over, har jeg siden læst. Det er ikke overraskende for mig, at Kubrick selv fandt dette dumt og måske det er derfor at den er kørt så overdrevent langt ud, selv for sin tid, at den virker komisk i dens næsten fordummende forklaringer af hvad der sker i filmen (den skulle i øvrigt være bevidst misvisende sine steder har jeg også læst).

29/09-17Noirbrick'sk Gansterfilm
Helt enig, det er en fremragende film. Kubricks første rigtig gode, efter at han havde øvet sig lidt med sine to første - og ret ukendte - film.

29/09-17Noirbrick'sk Gansterfilm
Godt at høre. Jeg har stadig hans to første til gode, men har dog Fear and Desire liggende til et syn. Den skulle absolut være mandens dårligste og i øvrigt ikke særlig god i øvrigt. Men det er Kubrick og derfor er jeg nysgerrig. Tak for respons.

29/09-17Noirbrick'sk Gansterfilm
Jeg har set både Fear and Desire og Killer's Kiss for en del år siden og husker dem som jævnt o.k., men også noget andet end Kubricks senere film - det er meget mere standardproduktioner for deres tid.

29/09-17Noirbrick'sk Gansterfilm
[Der er noget vulgært b-film over affæren, men på de bedste måder, som gør den svært underholdende fra første til sidste minut.]

Well put. Den er en ekstremt ren i sit udtryk, samtidig med at Kubrick eksperimenterer under overfladen. Men fordi han instruerer med så sikker hånd, lægger man ikke mærke til det.

29/09-17Noirbrick'sk Gansterfilm
Takker:)

Ja, du har helt ret. Der ligger lidt og lurer i fortællingen og strukturen. Om det er Kubricks tidlige aftryk, ville jeg ikke kunne sige uden at vide han stod bag, men den forsøger lidt bag dens facade.

30/09-17Noirbrick'sk Gansterfilm
Apropos: Jer, der har mulighed for det, bør se Kubrick-udstillingen på Kunstforeningen Gammel Strand. En skøn oplevelse, der både formår at stofliggøre mesterens film og pudse deres respektive glorier som de sjældne, visionære værker de er.

I øvrigt en fornøjelse at se "The Killing" sammen med dig og don, Thomas. Jeg lander nok på fire stjerner.

30/09-17Noirbrick'sk Gansterfilm
Tak lige måde Rasmus. Håber du vil med næste gang Tommy og jeg får revet fat i hinanden (og måske vi kunne finde lidt mere tid, FØR filmene, til en bid mad:)

Du owner don Oksen så meget;-P

4/6 er også fint. Jeg ratede den 8/10 på den "store".

01/10-17Noirbrick'sk Gansterfilm
Jeg må indrømme, at jeg ikke var særligt begejstret for "The Killing". Jeg fandt den dog klart bedre end "Killer's Kiss". Men indenfor film noir-genren er der klart bedre film, vil jeg mene, som du også selv skriver Thomas. Det kunne dog være, at jeg skulle give Kubricks film en chance til, siden jeg ejer dem på dvd og kun har set dem én gang for år tilbage.

01/10-17Noirbrick'sk Gansterfilm
Der er bedre film i genren, ingen tvivl Indiana. Om et gensyn vil rykke den, til det bedre er svært at sige. Den står så rent hos mig, at det næppe ville lægge til eller trække fra med et gensyn. Den var for mig så heldigvis så underholdende, at jeg gerne genser den.

Nå ja, lidt kan der "lægges" til, for jeg ville være mere obs på filmens voice-over denne gang, efter at have læst at den sine steder er (bevidst) misledende.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.