Logan Lucky: Ocean's Eleven for hillbillies

Logan Lucky
Film Logan Lucky
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Ocean's Eleven for hillbilliesCarcajou

08/10-17Ocean's Eleven for hillbillies
To brødre fra West Virginia er på røven og samler en aparte bande for at røve NASCARs hjemmebane midt under et løb.

Steven Soderbergh vender tilbage til kupfilmen med en fortælling, der på en lidt besynderlig måde fanger en del af tidsånden i USA. West Virginia var i hvert fald den stat, som Donald Trump vandt størst ved sidste års præsidentvalg, og de indledende scener i "Logan Lucky" slår bestemt nogle temaer an, som var centrale dengang. Vi er i det amerikanske heartland, hvor de to hovedpersoner ikke længere kan klare sig med ærligt arbejde, men bliver kasseret af rigide regler og hånet af smarte storbytyper.

Rammen for historien minder derfor egentlig om sidste års fremragende "Hell or High Water", men Soderbergh følger bare aldrig rigtig op på de indledende tilløb til mere seriøse undertemaer. I stedet vælger han den letbenede komediestil - som så også fungerer fint.

Hvis det her havde været en dansk film, havde man talt om bondesnuhed, for "Logan Lucky" handler om et rimelig avanceret kup iscenesat af en flok bonderøve, der viser sig at være smartere, end man lige tror. Der er lidt Familien Gyldenkål møder Olsen Banden over det, og det fører til en række underholdende scener, samtidig med at filmen på én gang både hylder og gør kærligt grin med Appalachia-kulturen.

Channing Tatum og Adam Driver fungerer glimrende som de to brødre, der sætter sig for at overvinde familiens ry for evigt uheld. Riley Keough stjæler dog mange scener som deres bilglade og mere udadvendte lillesøster, og en blonderet Daniel Craig har det tydeligvis muntert som bandens smågale sprængstofekspert, mens Hilary Swank som FBI-agent leverer en endnu mere firkantet karakter.

Nuancer er der nemlig ikke mange af i "Logan Lucky", der på sin vis er et underligt miskmask, som både vil være bonderøvskomedie og have os til at tage hovedpersonernes kærlighed til americana som "Take Me Home, Country Roads" alvorligt. Men dygtig eksekvering i alle led, ikke mindst fra instruktør Soderbergh, får denne hillbilly-udgave af "Ocean's Eleven" til at glide fint ned som velsmurt let underholdning til fire små stjerner.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.