Suicide Squad - 2 D: Hold (smidt) i nakken

Suicide Squad - 2 D

16/10-17Hold (smidt) i nakken
(Extended Cut)

"Suicide Squad" blev lagt for så megen had, både blandt kritikere og min omgangskreds, at jeg ventede til den forbedrede Extended-udgave. Det var håbet, når nu filmen tilsyneladende ikke kunne være andet, og så fordi jeg fandt den udvidede version af 'Batman v. Superman' markant bedre.

Men sikke en - i sandhed - selvmordsmission, man har været ude på. Generisk, umorsom, gumpetung og med en af de kedeligste (dog mest larmende) tredje akter, jeg har set i genren. Det virker kort sagt som en film, der er blevet klemt ud af kødkværnen i et stressende snuptag.

I virkeligheden bør de droppe deres 'Avengers After Dark'-projekt og fokusere på det, der åbenlyst er værd at fokusere på. Harley Quinn og Jokeren. Deres historie er det eneste, der åbner op for en kreativ sprække i dette flade univers, som man krampagtigt forsøger at etablere med fake holdånd og fedtspillende radiohits.

Margot Robbie er slet og ret alt for god til at være med i den her film. Ikke alene rammer hun Harley Quinn-karakterens camouflerede harmløshed lige i røven, men hun fungerer også strålende i samspil med sin massemorderiske kæreste. De to har noget sammen, og *hvad* det er, vil jeg langt hellere se en film om end den evnesvage eskadrille, vi præsenteres for. Hell, bare giv mig en film med Letos Joker, der pisser Afflecks Batman af i et par timer, og jeg er glad. Ubønhørligt (og -forståeligt) har Jared Leto fået stryg af biografgængerne for sit portræt af 'the Clown Prince of Crime'. Han er fremragende i rollen (i de få minutter, vi ser ham), og han gør præcis, hvad de andre gjorde med den. Gør den til sin egen. Visuelt magnetisk, grandios og mimisk uforudsigelig, knivsæg-balancerende mellem infantilt smilende og dødsensfarlig.

Hvis idé var det i øvrigt at have de der ansigtsløse, sprogløse, personlighedsløse, brombærhoved-soldater med, hvis force det var ik' rigtig at have nogen? Jesus mand....

17/10-17Hold (smidt) i nakken
Der var da en ting mere i den, du kunne rose end jeg. Jeg fandt nemlig også at Leto stank af gul tis:-)

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Jeg så ca. tyve min på Netflix og det var umuligt at ignorere lugten af bræk, så jeg slukkede. The Flintstones er bedre.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Bræk og gul tis. Tak for input.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Ja vi er jo altid saglige ved du, så vi bruger naturligvis saglige udtryk der passer på kvaliteten af det der serveres;-)

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Velfortjente tæsk til en kæmpe fiasko af en film. Frygteligt tredjeakt indeed, og "fake holdånd og fedtspillende radiohits" siger hvad der skal siges. Jeg fandt Leto ligegyldig, men kunne sagtens se ham fungere med mere materiale.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Rasmus:
Indrømmet, det er ikke meget, vi får at se, men det vi gør, fandt jeg sgu dragende, både på et visuelt comic book-plan men også i Letos udtryk. Det er uden tvivl de bedste øjne, karakteren nogensinde har haft. En skam hvis DC fuldender selvmålet, og vi ikke får ham at se i rollen igen.

Men okay, folk havde jo besluttet sig for at Leto var rædsom allerede før, de havde set filmen.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Hvem er "folk"? For er det en slet skjult hentydning, så rammer du laaangt ved siden af;-) Jeg havde ikke besluttet mig for en skid i den retning. Sådan havde jeg det faktisk mere med Ledger's Joker og han endte med totalt at overbevise mig. Men okay, jeg er heller ikke folk. Jeg fandt blot Leto rædsom da jeg så filmen!!!!

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Slet skjult hentydning? Øhh......nej.

Med min generelle betegnelse "folk" henviser jeg sjovt nok til folk generelt. Udover jeg husker folkestemningen og mange bekendtes vrissen i sin tid, så var internettet godt i gang med at henrette ham længe før premieredatoen.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Nuvel, jeg skrev også at jeg ikke er folk.

Men du ved sgu nok bedre end mig, at når A skriver "Jeg synes at JBO er en dårlig skuespiller" og når B så kort efter skriver at folk generelt har besluttet sig på forhånd for at JBO er en dårlig skuespiller pga hans politiske ståsted, så må A lige som høre om der er en kobling til det B skriver. Sjovt nok, så løsne lige slipset, så du får luft til hjernen;-)


Derudover kan det jo være folk bare finder ham ringe, generelt set, uanset. Så må du jo have ret til at forsøge at devaluere det udsagn så meget du vil, på andres vegne.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Den kobling tror jeg du er den eneste, der kan se.

[Så må du jo have ret til at forsøge at devaluere det udsagn så meget du vil, på andres vegne.]

Du har tabt mig.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Folk var også skeptiske mht Ledger. Han modbeviste kritikerne og vandt Oscar oveni. Så jeg køber ikke den med forudfattede meninger. Måske var Leto blot tættere på razzie end oscar?

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Adis:
Netop fordi Ledger var så god i rollen, var der al mulig grund til at fyre godt op for modstanden omkring Leto.

Desuden var Ledger-modstanden jo mere reel, da han var et mindre navn dengang, han blev castet end Leto. Leto kom med adskillige kritikerroste præstationer i ryggen og en frisk Oscar i hånden. Så din sammenligning holder ikke. Det handlede netop ikke om mandens skuespilevner, da Leto blev castet, men om alt det andet.

I øvrigt fik Leto jo ikke grove hug for præstationen, og mange kritikere roste ham. Ligesom store dele af fan-miljøet og mange tegneseriefans gjorde det.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Ledger kom også med kritikerrost præstation i ryggen og en Oscar nominering for Brokeback Mountain. Så hvad holder ikke? Det er comic book baseret på kendte og elskede figurer. Folk er ofte skeptiske mht valg og det var de også med Ledger. Det var nogle meget store sko, han skulle fylde ud ovenpå Nicholson.

Nolan: 'When I cast Heath Ledger as the Joker, it raised a lot of eyebrows and caused a lot of comment,

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Hold nu op. Ledger VAR mindre kendt, da han blev castet, end Leto var/er.

Hvad vil du sige med dit seneste indlæg? Har jeg sagt andet? Folk er - og vil altid være - på vagt overfor roller og karakterer, der er ikoniske. Og når rollerne så får en så god behandling som i tilfældet med Ledgers udgave af Jokeren - muligvis den mest hyldede filmpræstation i nyere tid - så er det da indlysende, at Leto er oppe imod alle odds, før de har skudt en eneste strimmel.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Ej, nuuuu.....jeg tror Heath var et udbredt fornavn blandt kvinder allerede i slut 90'erne, men først i midt 00'erne ca. fik stor kritisk anerkendelse i Oscar regi, så nej, han var ingenlunde mindre kendt.

Det jeg vil frem til er, at både Ledger og Leto stod i næsten samme situation. Det var en tung arv, der skulle løftes. Folk var skeptiske.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Jamen så digt da du bare din egen virkelighed, gamle jas. Det der med at dreje det over til "blandt kvinder" var ellers en snedig detour ;-)

Jeg gider simpelthen ikke bruge kræfter på at diskutere, om Ledger var et mindre navn end Leto var, da de i sin tid blev castet som Jokeren. Det var han. CV'et taler for sig selv. I øvrigt havde Leto været i branchen i dobbelt så lang tid.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Jeg mindes heller ikke at Ledger skulle være specielt mindre kendt generelt set, i forhold til især et kvindeligt mainstream publikum.

Dog næppe tvivl om, at selv om Leto stod i samme situation som Ledger med at skulle løfte en tung arv, så har Ledger's stadig "friske" præstation da næppe gjort det nemmere. Leto formåede så ikke at overraske åbenbart.

I hvert fald, så levede Leto op...eller ned til andre "folks" generelle fordomme, hos mig.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Og så ignorerer du i øvrigt mine argumenter, Adis. Såsom at Ledgers præstation er en af de mest hyldede i filmhistorien - endda i kombination med et dødsfald lige bagefter. Den dimension alene gør, at du ikke har ret, når du siger Leto og Ledger stod i næsten samme situation.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Jeg behøver ikke digte for at vide, at Ledger både var godt kendt (mest dyrket hos kvindelige fans) og senere kritisk anerkendt i mere seriøse roller. Så kan vi slås til dommedag fra nu af om, hvem af dem der liiiiige var en tand mere kendt, men det ændrer ikke en dyt ved det faktum, at de mere eller mindre stod i samme situation.

Over and out.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Hvor er det fedt, du lige 'over and out'er med at opstille noget helt andet, end det diskussionen gik på. Den gik ikke på om han var [godt kendt], den gik på om han var mindre kendt end Leto, da han fik rollen.

Leto kandiderede til at være den mest omtalte skuespiller i hele 2014, altså lige op til "Suicide Squad" udkom, pga. sin tilbagevenden til film og den efterfølgende sejrsgang med priser (inkl. en mega-hypet oscar). Der er slet ingen konkurrence her.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Ledger var også ret omtalt efter Brokeback Mountain, som tog afsæt i et kontroversielt emne, som man talte om længe efter. Du har ikke en holdbar sag her. Og forresten; hvad skulle det ændre på, hvis Leto var mere kendt? Fakta er, at der var pres på dem begge. Men bliv du endelig ved med at skyde folk falske motiver i skoene. På den måde undgår du at forholde dig til enhver kritik, der måtte komme af Letos præstation.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Hov-hov, jeg skyder dig sgu ikke falske motiver i skoene, hvad vrøvler du om (???). Du, kammerat, kommer selv og sår tvivl om mit udsagn og postulerer dernæst, at de to skuespillere stod i "næsten samme situation". Det er jeg ikke enig i. Derfor svarer jeg dig (som jeg altid gør i øvrigt). Med flere soleklare argumenter, som du - stadig kan jeg se - vælger at ignorere. Det er du da naturligvis velkommen til, og du ka' [Du har ikke en holdbar sag her] ALT det, du vil....men at sige jeg skyder dig falske motiver i skoene er ikke i orden, og derfor trækker jeg en klar streg i sandet nu.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Tror du ikke AB mente dit argument om hvorfor folk fandt Leto dårlig, var det falske motiv?

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Hmmm, muligvis. Man kan da håbe. For ellers fatter jeg - vitterligt - ikke beskyldningen.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Det var sådan jeg læste det i hvert fald.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Det var det, ja. Og skære alle over en kam på den måde, at folk bare havde dannet sig en holdning på forhånd om Leto. Det tror jeg mange er uenig med dig, Emil.

Og nu vil jeg i seng.

18/10-17Hold (smidt) i nakken
Så godt ord igen, du gamle.

[Og skære alle over en kam på den måde, af folk bare havde dannet sig en holdning på forhånd om Leto].

Lige bortset fra at jeg (selvsagt) ikke gjorde det. Jeg påpegede, at der var en massiv modstand. For det var der. Jeg har sågar helt konkret påpeget, hvor og hos hvem, jeg mødte modstanden.

Nå. Nok om det. Jeg smutter samme vej.

19/10-17Hold (smidt) i nakken
"Men okay, folk havde jo besluttet sig for at Leto var rædsom allerede før, de havde set filmen."

"Og skære alle over en kam på den måde, at folk bare havde dannet sig en holdning på forhånd om Leto."

"Lige bortset fra at jeg (selvsagt) ikke gjorde det." Jo, det gjorde du faktisk!

19/10-17Hold (smidt) i nakken
'Med min generelle betegnelse "folk" henviser jeg sjovt nok til folk generelt.'

Det kan være fristende at sluge den blå pille, vågne op i sin seng og blive i fornægtelse :)

19/10-17Hold (smidt) i nakken
Og de ord står jeg ved (I kunne selvfølgelig også have forholdt jer til den uddybelse, der kommer i direkte forlængelse af citatet, før det cuttes, men ja-ja, det er sjovere at være på tværs).

Hvis det kan afslutte denne pseudo-diskussion - som jeg efterhånden mistænker handler mere om manden end bolden - så fint: Ja, jeg mente selvfølgelig hvert og et individ på denne planet med mit udsagn. Inklusiv jer to.

Tillykke.

19/10-17Hold (smidt) i nakken
Det handler om ord min gode herre. Ikke om dig som person. Så interessant er du sgu slet ikke:-P

Det var en joke, løsne nu det slips;-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.