Heli: nedtur

Heli
Film Heli
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
nedturdon

13/11-17nedtur
Voldsom mexicansk film, hvor en familie falder fra hinanden efter et overfald fra et narkokartel (eller er det hæren?). Brutaliteterne i Heli er håndgribelige og ubehagelige, men instruktør Amat Escalante dyrker ikke volden og fokuserer i stedet på karakterernes forfald, hvor der dog heller ikke megen håbefuldhed er at finde. Til tider malkes sørgeligheden lidt for meget i Heli, og filmen får herigennem en lidt tyndfølelse over sig, men Escalantes filmiske øje er imponerende, hans sceneidéer vilde og miljøskildringen er dejlig unik. Den internationale opmærksomhed, som Heli og instruktøren selv har fået, er ganske berettiget.

14/11-17nedtur
En eftertrykkelig nedtur indeed, men fedt du fandt kvaliteter. Jeg svinger selv mellem fire og fem stjerner, men valgte at runde op, da Escalantes tur ned i narkomørket gav den knude i maven, jeg havde ønsket mig siden skuffelsen "Sicario". For pokker, hvor var den trøstesløs, men aldrig på den flade og uopfindsomme måde, også på grund af de vilde sceneidéer du selv adresserer.

15/11-17nedtur
jeg tænkte netop også på Sicario og om hvordan Heli dykkede ned i et mørke, som førstnævnte på ingen måder nærmede sig.

15/11-17nedtur
'På ingen måde' ligefrem? Sicario er virkningsfuld, fordi den tager et forslidt emne op og fortæller på sin egen, underspillede facon. Jeg fandt den dundrende dyster og mesterlig. Jeg forstår slet ikke jer to :)

15/11-17nedtur
ligefrem på alle måder :-) jeg sys Sicario var fin, men overvurderet.

15/11-17nedtur
Det er du i din gode ret til at synes, ven. Jeg faldt blot over jeres kommentarer, som ikke gav meget mening i mit hoved. Jeg synes nemlig det er en uhyre intelligent film. Men jeg synes også rigtig, rigtig godt om Villeneuve som instruktør.

15/11-17nedtur
Jeg synes også rigtig, rigtig godt om Villeneuve som instruktør, men synes klart "Sicario" var hans mindst intelligente film.

15/11-17nedtur
Sådan kan vi se så forskelligt på det. Jeg synes det muligvis er hans bedste. Den ryger tit i afspilleren her.

16/11-17nedtur
Sicario var i hvert fald nok hans narrativt mindst konstruerede film (af dem jeg har set). Om den kan kaldes en intelligent film, ved jeg ikke om jeg synes. Kommer måske også an på, hvordan man helt mener det? Jeg fandt den hamrende effektiv og den ramte i hvert fortællermæssigt en nerve, der på den måde gjorde den uforskammet spændende på en mere realistisk måde og det kan vel også kaldes intelligent? Men ellers er smag og opfattelse da heldigvis subjektiv.

16/11-17nedtur
Det er vel et spørgsmål om, hvad man lægger i begrebet. Det er vel måden historien er skruet sammen på og om personerne rummer en dybde. Og så synes jeg Villeneuve lukker stærkt af med en slutsekvens, der viser ødelæggende konsekvenser.

16/11-17nedtur
“Det er vel et spørgsmål om, hvad man lægger i begrebet.”

Ja, som jeg skrev: Kommer måske også an på hvordan man helt mener det.

Og jeg er enig i det du skriver i øvrigt.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.