Gå og se: tak for lån, rasmus fl

Gå og se
Film Gå og se
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
tak for lån, rasmus fldon
Mirza
'Uforglemmelig' er ordetRasmusFL
Frygtelig film!Dennis Laursen
Rystende!Anonym

27/11-17tak for lån, rasmus fl
Nå, så fik jeg set ikke kun den mest ubehagelige krigsfilm, men velsagtens også den mest ubehagelige film, der nogensinde har gennemtrængt min filmsjæl. Baseret på og inspireret af manusforfatter Ales Adamovich og instruktør Elem Klimovs (der blev så emotionel udmattet af at lave Gå og Se, at det blev hans sidste film) egne oplevelser under anden verdenskrig i Rusland følger filmen en russisk dreng, der idealistisk går ind i modstandsbevægelsen og gradvist mister sin forstand i mødet med krigens ufattelige umenneskelighed og ondskab. Og dette skildrer Klimov med en så stor psykisk voldsomhed, at Gå og Se ryster en komplet og ufravigelig. Med en blanding af chokerende realisme og næsten drømmende surrealisme smadrer Klimov ens sanser og efterlader en fuldstændig udmattet. Gå og Se er trøstesløs og traumatisk, med utallige ætsende scener, og for dens kolossale og uafrystelige kraftfuldhed er den tæt på at få topkarakter. Men jøsses en voldsom oplevelse.

27/11-17tak for lån, rasmus fl
Husk karakteren ;-)

Tak for reminderen (til jer begge velsagtens). Har aldrig set den, men var *dybt* fascineret af plakaten, da jeg var yngre

http://img.moviepostershop.com/...1020228331.jpg

Bliver nødt til at støve den op.

28/11-17tak for lån, rasmus fl
Jamen selv tak, og godt du fik sådan en oplevelse. Jeg er selv på fuldt hus, især på grund af den surrealistiske feel og slutningen, der sætter grusomhederne i et større, mere humanistisk (og stadig totalt fucked up) perspektiv.

Emil, jeg er også hovedløst forelsket i den plakat, der i øvrigt er blevet fornemt citeret af fx Gaspar Noé (ikke overraskende, hans også sansesmadrende film taget i betragtning)

https://i.pinimg.com/originals/...2f64716852.jpg

28/11-17tak for lån, rasmus fl
Vil lige hurtig fremhæve at du har verdens bedste 'krigsfilm' til gode, Emil :-)

29/11-17tak for lån, rasmus fl
Søgning hermed intensiveret.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.