King Kong: still going strong

King Kong

29/01-18still going strong
Det er ikke fordi Peter Jacksons King Kong på nogen måder er en perfekt film, topkarakteren til trods. Jackson og hans medforfattere har i den første lille time i deres genindspilning af fantasyklassikeren svært ved at opbygge et helt flydende momentum, på trods af glimrende underholdning og fremragende scener og momenter. Det er først, da filmholdet ankommer til kongens ø, at King Kong for alvor griber. Men derfra bliver Jacksons film da også komplet overtagende og en selvstændig og helt speciel filmoplevelse. Ikke kun en smuk eventyrfilm med lange, eminente strækninger, der vakte filmbarnets begejstring i mig, men også i filmens sidste akt, hvor uhyret tvinges til storbyen, underligt poetisk og ret trist. Man bliver genuin emotionelt opslugt, da kæmpeaben står på toppen af Empire State Building med skønheden og skydes ned af menneskets uforstående maskiner. King Kong er bygget op af tre dele, hvor den lange opbygning fungerer uden at stråle, eventyrdelen på øen sejrer og rammer entusiasmen storslået med Jacksons fantastiske filmstemme (værket er visuelt et vidunder), og hele den lange, sidste del gør en bemærkelsesværdig følelsesladet. Men hele vejen igennem King Kong er der en nerve, en fortællerglæde, en nødvendighed fra Jacksons side, nok i at ramme barnet i sig selv, siden den oprindelige King Kong efter hans eget udsagn ændrede hans liv og gav ham trangen til at blive filmskaber. Denne vigtighed hos Peter Jackson er kommet os til gode i King Kong, der stadig er en undervurderet og ret unik blockbuster-film.

29/01-18still going strong
Den har desværre ikke helt kunne sige sig fri for tidens tand og jeg er langt mere kritisk i dag end dengang. Jeg vægter teknisk håndværk højt og denne film er desværre blevet utrolig grim med årene. Og så er den utilgivelig lang og man skal vente længe til rush'et kommer. Mit sidste syn var til 6/10, den har helt sikkert stadig flotte momenter hist og her. Men jeg tror også vi kigger lidt forskelligt på PJ. Jeg synes godt nok han er faldet af på den. Effektjageri er tydeligvis IKKE svaret. Han burde genfinde sig selv.... som M Night ;)

30/01-18still going strong
Dejligt med en anmeldelse, der omfavner sin egen kærlighed til en film og skider på hvad der måtte være den “korrekte” smag, blot fordi.

Jeg er også selv megaunderholdt af filmen, selv om jeg ikke helt tør sige om den ville holde fuldt hus ratingen.

Håber at Jackson genfinder storformen en dag, selv om jeg frygter og tror, at hans tid er forbi på den konto. Time Will Tell. Uanset må jeg takke ham for berigende og engang også overraskende skæv underholdning, fra helt tilbage da jeg opdagede ham i midten af 90’erne med blod, plat og plat (og tænkte, WTF og fucking fedt egentlig, da jeg senere læste han skulle instruere en af mine favoritbøger). Nå ja, i det mindste har han da ikke taget turen igennem lokummet på McD endnu:-D

31/01-18still going strong
Det er nogen tid siden, jeg sidst så Peter Jacksons udgave af "King Kong". Men jeg husker den som en fremragende film, som jeg ville give 5/6 stjerner. Filmen er dog meget lang og jeg er ikke så vild med al falden-på-halen-komikken.

31/01-18still going strong
Jeg husker også sidste del på Manhattan som noget nær en triumf med suveræne effekter og følelsesmæssig slagkraft. Også "ofringsscenen" på øen var fabelagtig. Jeg har dog aldrig genset den i fuld længde, simpelthen på grund af længden og en tvivlsom midterdel. Men godt indlæg, og "utrolig grim" kan jeg næppe forestille mig den ser ud i dag, som Adis ellers mener.

31/01-18still going strong
Ras:

https://m.youtube.com/watch?v=G_QVzQSc1wQ

Jeg er tydeligvis ikke den eneste, der synes dét. Men smag og behag i sidste ende. Der er så mange kunstige scener og HD'en har desværre udstillet mange films svagheder på den konto. Heftigt effektjageri har en udløbsdato. Men derudover, herre jemini. Overlang historie, som ville få øjenbrynene til at hæve sig på selv David Lean.

Nogen kan få en dyr produktion til at se dobbelt så dyr ud. Andre bruger bare mange penge. Og så har jeg ikke engang nævnt Hobbitten-filmene. Ja, ordet grimt falder mig virkelig ind.

31/01-18still going strong
Jamen det var da heldigt du ikke var den eneste der synes det Adis;-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.