Vandringsmanden: en stalker

Vandringsmanden
Film Vandringsmanden
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
en stalkerdon

14/02 09:05en stalker
Andrei Tarkovskys Vandringsmanden er et æstetisk mesterværk, hvor kameraføring, lys og scenografi går sig op i den famøse højere enhed. Tarkovskys værk, hvor tre mænd drager ind i en mystisk zone, der i sit indre efter sigende kan opfylde menneskets inderste ønske, er ligeledes utrolig stemningsmættet, hvilket er godt, for Vandringsmanden er en langsommelig og dvælende stykke russisk film og afdæmpet sci-fi. Starten er tung, men gradvis opsluges man af universet og Tarkovskys vision, der besidder talrige, uforglemmelige billeder. Vandringsmanden som politisk allegori figurerer langt over min intelligens og viden, som et stykke filosoferende eksistentialisme bundfældede nogle af dens ideer, mens den som stemningsmættet billedpoesi gav mig fuldt udbytte.

14/02 11:53en stalker
Han er svær at bide skeer med. Hvor meget man 'skal' intellektualisere' i den aner jeg ikke, men jeg synes først og fremmest også den fungerer som stemningsmættet, billedskøn film. Hvordan har du det med hans øvrige film? Jeg beundrer manden, men har en smule svært ved at connecte følelsesmæssigt, men mange andre elementer vejer dog godt op for det. Ihvertfald mht. Stalker.

14/02 12:20en stalker
jeg har kun set Solaris og Ivans Barndom og kunne lide dem begge. får at vide, at Spejlet er et must-see, så den holder jeg øje med.

jeg tror, at jeg har det lidt på samme måde som dig, at der ikke er så meget følelsesmæssig ligesindethed. men de nu kun tre film, jeg har set af ham, har så været stimulerende på anden vis, mest Vandringsmanden med sine vanvittigt flotte scener

14/02 14:21en stalker
Enig.

Spejlet er også æstetisk nydelse, men igen meget distanceret film. Den Yderste Dom fandt jeg virkelig tung og kedelig, tør jeg bruge det ord om Tarkovsky :)

Offeret er faktisk også ret god og interessant, så tjek den ud.

14/02 17:38en stalker
fedt, tak for anbefaling. vil jeg helt sikkert gøre

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.