Top 10 film i 2017

20/04 20:49Top 10 film i 2017
Jeg har ikke været aktiv et stykke tid herinde, da jeg for nogle måneder siden blev ramt af en familietragedie. Men det har virkelig glædet mig at se, at der holdes kog i Scope-gryden, og derfor satte jeg mig ned på terrassen og brugte det meste af denne eftermiddag på at samle mine noter og omsider skrive min Top 10 for sidste år og dele den med jer. Jeg prøvede at gøre lidt ekstra ud af det, og jeg fik skrevet et pænt afsnit til hver film, to af dem virkelig lange. Jeg får gemt, får noget at spise, og da jeg så forsøger at åbne dokumentet igen er det pludselig "skrivebeskyttet" og al teksten er erstattet udelukkende af hashtags. Tak for lort, moderne teknologi. Nå, I skal ikke snydes helt, så her er min Top 10 - som vanligt er der tale om biografåret (DK), dog har jeg i år (og fremover) valgt at inkludere originale Netflix-film fra året der er gået (en, Jim Carrey-doc'en, kom med på listen - et meget personligt valg, og jeg brugte VIRKELIG mange kræfter på at fortælle hvorfor....!)


10) Jackie [Instruktion: Pablo Larraín]

9) Get Out [Instruktion: Jordan Peele]

8) Logan [Instruktion: James Mangold]

7) Mother! [Instruktion: Darren Aronofsky]

6) Valerian and the City of a Thousand Planets [Instruktion: Luc Besson]

5) Dunkirk [Instruktion: Christopher Nolan]

4) John Wick: Chapter 2 [Instruktion: Chad Stahelski]

3) Jim og Andy: The Great Beyond [Instruktion: Chris Smith]

2) Blade Runner: 2049 [Instruktion: Denis Villeneuve]

1) The Wailing [Instruktion: Na Hong-jin]

21/04 00:10Top 10 film i 2017
Det gør mig ondt at høre med din familietragedie.

Med hensyn til din liste, så er jeg også ret begejstret for "Blade Runner 2049" og "Logan" og tildels også "Dunkirk", selvom jeg synes den er ret konventionel.

"Get Out" synes jeg var lidt over middel, men ikke uden problemer. Resten har jeg ikke set. Men jeg vil meget gerne se "The Wailing"

Jeg undrer mig lidt over "John Wick", eftersom jeg ikke har hørt godt om den første .

21/04 08:48Top 10 film i 2017
Trist at høre. Håber du er kommet ovenpå og lad mig i den forbindelse afsløre, du ikke er gået glip af alverden her på siden :)

Vi er enige om flere titler, omend nærer jeg ingen illusioner om Valerian er en god film, men overraskende valg.

21/04 19:25Top 10 film i 2017
Indiana:
Den 2'er er ikke alene bedre end etteren, den pulveriserer den! Læs evt. min anmeldelse af den her:

http://www.scope.dk/forumemne/6...lige-i-smasken

Og "Dunkirk", konventionel? Aaaaaaar......

Adis:
Valerian var et kreativt overflødighedshorn, topunderholdende og sindssyg forfriskende i en tid hvor 100 mio.+-filmene ligner hinanden mere og mere. Jeg havde sgu en ret god forsvarstale kørende, hvor jeg ærgrede mig over den blev en økonomisk fiasko. Vi har brug for mere af det her i blockbuster-verdenen.

22/04 11:02Top 10 film i 2017
Jeg tror ikke det er noget for mig. Til gengæld snupper jeg Jim & Andy på netflix i aften. Jeg plejer ikke at inkludere dokumentarfilm på en årsliste, men det kan indimellem være fristende at gøre :)

22/04 12:26Top 10 film i 2017
Jeg tænkte, ligesom sidste år, der skulle være plads til én dokumentar, hvis den var noget særligt. God fornøjelse. Jeg holdte meget af den, men "Man on the Moon" er også en af mine yndlingsfilm, så jeg åd den råt.

Hvor landende Blade Runner i øvrigt på din liste? Husker, vi diskuterede for længe siden, hvor vi snakkede om de film vi glædede os allermest til i 2017, og jeg fremhævede "Blade Runner: 2049" - den var du ikke med på, den ville "100 procent ikke være lige så god som etteren". Well..... :-)

22/04 13:44Top 10 film i 2017
Besson og Villeneuve, som dag og nat. Så siger jeg ikke mere :)

Men jeg skal nok give den en chance. Altså dokumentarfilmen ;)

23/04 09:24Top 10 film i 2017
Godt at have dig tilbage, Emil! Og jeg ville have elsket at læse dine uddybende ord om din liste, der har flere interessante til- og fravalg. "Jim and Andy" har så meget fortjent den 3. plads. Jeg så den to gange med en uges mellemrum og var fuldstændig solgt også. "Valerian" skal jeg have set.

23/04 11:51Top 10 film i 2017
Jo tak, Rasmus. Glædeligt at høre du deler min begejstring for doc'en. Jeg kan da sige, som hintet, at mine ord hang sammen med "Man on the Moon" og mit forhold til den film, men også min evige fascination af Kaufman himself. Og så synes jeg, at hele hemmeligholdelsen af optagelserne (indtil nu) giver en ekstra dimension.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.