Silence: The Last Temptation of the Passion of the Christ

Silence
Film Silence
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
The Last Temptation of the Passion...Oberst Kurtz
Ingen åbenbaringRasmusFL

09/05 14:19The Last Temptation of the Passion of the Christ
Skulle der være en 'Årets skuffelse' tilknyttet min Top 10 for sidste år, ville det uden tvivl være Martin Scorseses "Silence".

Måske jeg ikke forstod den dybere pointe, som Scorsese vil hente frem fra bogforlaget, måske jeg bare forventede for meget af et 'passion project' med årtiers udsættelser. Men faktum er altså, at jeg følte filmen var en drænende ørkenvandring udi storytelling.

Hvis det vitterlig *er* Scorseses hensigt, at vi skal lide med vores portugisiske jesuit-præst fanget i et land, der æder ham og hans tro op indefra – de uendeligt langtrukne ordløse scener, og Andrew Garfields grædefærdige statiske ansigt, og de gentagende "Træd på Jesus!"-seancer – hvis det virkelig er lavet med fuldt overlæg for, at vi som publikum også skal føle os drænet og være i symbiose med vores stædige hovedperson.....ja så er vi måske ude i et mesterværk, jeg bare ikke forstår at sætte pris på.

Men nej, jeg synes altså filmen er grotesk ringe på nogle punkter, ikke alle (åbningssekvensen er eksempelvis grum og god). Såsom hele Jesus-personificeringen de hiver ned over vores hovedperson. Med en irriterende Garfield der som sagt kun har én tangent at spille på, dog med længere og længere hår i processen. Var det virkelig nødvendigt med en genindspilning af "The Passion of the Christ"? Det er så tykt og klodset udført, at man alvorligt må undres over, hvorfor subtilitet og Scorsese har søgt om skilsmisse.

Og det sidste billede i filmens afslutning – og dermed hele ørkenvandringens budskab - er lige så banalt, som det er vammelt i sin æstetik. Med "The Wolf of Wall Street" inden, så er det trist, at en af Scorseses bedste film efterfølges af en af hans dårligste.

11/05 11:05The Last Temptation of the Passion of the Christ
Jeg skulle nok også bare have smidt 2 stjerner efter den. Helt enig, særligt i dit sidste afsnit. Det computeranimerede billede til allersidst var et himmelråbende antiklimaks. Og ja, hvor var "Wolf" dog en Scorsese-film, man vil huske som et højdepunkt, modsat denne.

11/05 23:59The Last Temptation of the Passion of the Christ
Enig. Ligeledes meget enig i din bemærkning om "Wolf", Rasmus. Der formåede han faktisk at vende tilbage til sin gamle hæsblæsende rytme. Selv Leo formåede at være formidabel.

12/05 16:58The Last Temptation of the Passion of the Christ
Dejligt at høre, I også er på 'Wolf'-vognen. Det er to yderpoler, han har lavet her, som skrevet. Og det gælder ikke kun tempoet.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.