Captain America: The First Avenger: Make Captain America G...

Captain America: The First Avenger

07/06 22:38Make Captain America Great Again
I håbet om at overkomme den mæthed jeg mødte omkring Marvels superhelte-'all you can eat' buffet, satte jeg tænderne i den af filmene, jeg var mest glad for i sin tid. Og den smager lige så godt, som jeg huskede.

Beslutningen Marvel-bosserne tog om at hyre Joe Johnston som instruktør til at håndtere den mest sandsynlige akilleshæl i deres (dengang skrøbelige) filmunivers – den retskafne Captain America - er i min optik oppe på samme hylde som som castingen af Robert Downey Jr. som Iron Man.

Den gamle ”The Rocketeer”-instruktør overgår sig selv i 30'er-nostalgi, og filmen rammer en noget nær perfekt tone, hvad det angår. Komplet med store runde kamerature, gammeldags soundtrack og især tæskelækkert produktionsdesign, der kan mærkes og i hvert fald *giver* følelsen af, at du ser på fysiske ting og ikke CGI.

Dernæst får vores helt særdeles kyndig behandling og får befriende meget tid og plads til at blive bygget ordenligt op. Filmen er slet og ret skoleeksemplet på, hvordan man laver en origin-historie til en superhelt. Og hjertet er tydeligvis med - man har *villet* den her film. Bare tjek den herlige ”puppe” ud, som Captain America udklækkes i. Dens metal har den samme overflade som en gammeldags soldaterhjelm og er snydt ud af et tegnehæfte fra 40'erne. Look'et sidder i det hele taget bare lige i skabet, sand fornøjelse.

Slutteligt er Chris Evans velvalgt i titelrollen og udstråler naivitet og heroisme uden det bliver corny. I grunden ret imponerende. Hugo Weaving i fuld Red Skull-makeup (ingen CGI) er også ret fantastisk at være vidne til, og det store actionmøde mellem de to, sat i omgivelser hvor Hitlers sommerhus snildt ville passe ind, har pondus og gejst. Sådan skal den skæres, Marvel.

07/06 23:22Make Captain America Great Again
Hmm.. Jeg husker denne film som en forglemmelig MCU-film. Nu er jeg heller ikke meget for MCU. Så fem stjerner virker voldsomt for mig. Det virker også som om, du mest er benovet over det visuelle/tekniske?
Cadeau for en velskrevet anmeldelse, men jeg forstår slet ikke din begejstring.

07/06 23:35Make Captain America Great Again
Jeg synes bare, filmen når næsten fuldstændig i mål med det, den vil.

Og til dit spørgsmål - jeg synes da, jeg begrunder min høje karakter udover det tekniske (som dog selvsagt er meget vigtigt, når man filmatiserer en visuel kunstform). Soundtrack, tonen, den perfekte casting, men især hele retro-idéen, hvor filmen for alvor excellerer. Og tak for cadeau'en.

08/06 14:12Make Captain America Great Again
Jeg rater den selv 4/6 (eller 7/10), men det er på nippet til at være lidt mindre. Jeg er med på det meste du nævner, mht valg af skuespillere, look osv. Men jeg mindes, begge gange jeg har set den, som at historien aldrig føles som bliver den til en helhed med resten. Der er noget stift og lettere uengagerende over fortællingen, som jeg har lidt svært ved lige at sætte fingeren på.

Men respekt for din oplevelse. Dejligt!

09/06 00:03Make Captain America Great Again
Historien formåede bare ikke at gøre noget særligt indtryk på. Så kan det godt være, at den er flot.

09/06 00:10Make Captain America Great Again
Og måske skulle jeg præcisere: Jeg deler ikke din begejstring til trods for de kvaliteter, som du fremhæver. Men jeg giver gerne en film mere end én chance for at gøre indtryk på mig.

09/06 11:27Make Captain America Great Again
Thomas:
Jeg tænkte nok, du ville kunne sætte pris på dens gammeldags kvaliteter. Historien vil måske lige lovlig meget på kort tid, men netop at den ikke falder igennem med både at fortælle en origin-historie og en mission-historie, er imponerende, for det er en pissesvær øvelse. Nolan bakser med det samme i "Batman Begins", men håndterer det også imponerende.

Indiana:
Helt fair. Alt det en storstilet Captain America-film skal kunne, kan den - at den så *oven i* er flot, er jo så det, der hiver den op på fem små stjerner for mig.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.