Thinner: En lidt sær fortælling

Thinner
Film Thinner
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
En lidt sær fortællingIndiana

22/07-18En lidt sær fortælling
Stephen King har skrevet romanen, som denne film er baseret på, og "Thinner" kan langt fra siges at være blandt de bedste filmatiseringer af Kings bøger.

Historien tager, som det så ofte er med King, udgangspunkt i det okkulte overnaturlige og fremmede folkeslag. Hvor det tidligere har været indianere, er det denne gang sigøjnere. En meget overvægtig mand Bill Halleck, måske ikke efter amerikanske standarder, kører en sigøjnerkvinde over. Det lokale politi og domstol holder hånden over hovedpersonen, og før nogen ved af det har sigøjnernes overhoved lagt en forbandelse over de tre syndige mænd, herunder hovedpersonen.

Jeg oplever handlingen i "Thinner" som at fremskride med høj fart. Man oplever ganske vidst, hvordan han gradvist, men sikkert taber de mange overflødige kilogram. Men jeg sad måske med en forventning om, at der ville være mere konfliktoptrapning og etablering af sigøjneroverhovedet som antagonisten, før forbandelsen blev lagt. Man kan diskutere, om filmen omvendt ikke bare er stramt fortalt, men jeg oplevede desværre ikke filmen som særlig spændende på trods af, at hovedpersonen tæller ned til sin egen død, medmindre han får fjernet forbandelsen.

Derudover synes jeg skuespilspræstationerne, især fra hovedrolleindehaver Robert John Burke, er er meget spøjse. Burke er enten en ikke særlig habil skuespiller eller så spiller han sin rolle, så man sidder og tænker, at han reagerer meget mærkeligt på sin situation og overfor sine omgivelser.

Derudover er filmen ikke ligeså uhyggelig og skræmmende som eksempelvis "The Shining" eller "Pet Sematary" og heller ikke særligt spændende. Men jeg synes heller ikke, at filmen er decideret dårlig. Derfor ender filmen med en middelkarakter.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.