The Dark Knight: 10 års jubilæum

The Dark Knight

31/07-18 10 års jubilæum
Det er efterhånden 10 år siden TDK tog biograferne med storm. Som tiden dog går. Det er i min verden stadig den bedste superheltefilm lavet. En genre-definerende klassiker, som lever i bedste velgående. Tillykke!

01/08-18 10 års jubilæum
Nu skrev jeg for ikke så længe siden en mere positiv anmeldelse af TDK her på Scope end hvad jeg traditionelt har ment om filmen.
Men hånden på hjertet synes jeg stadig, den er overvurderet, og skulle ikke have mere end 4/6 stjerner. Så jeg fortryder min anmeldelse.

Ja, at gøre en film mere karakterdrevet er jeg i udgangspunktet egentlig også tilhænger af og Heath Ledgers præstation er noget særligt. Og det med at udstille, hvor gode "gode mennesker" og såkaldte helte er, når de bliver presset er også interessant, omend det måske bliver lidt banalt.

MEN jeg synes stadig at filmen er rodet fortalt og forvirrende. Den er decideret kedelig i den del af filmen, hvor Batman skal hente en skurk i Asien eller noget i den retning. Eller så er det mig, der ikke er i stand til ordentligt at følge filmens handling, for det var først tredje og sidste gang, jeg fik set filmen, at jeg nogenlunde havde overblik over alle de ting, der skete i filmen. Stadig står historiens sammenhæng stadig noget sløret for mig også i forhold til de to andre film i trilogien.

Jeg ved de fleste er uenige med mig, men jeg foretrækker klart "Batman Begins" med dens "hero's Journey"-fortælling samt "The Dark Knight Rises", hvor begge film er mere stramt fortalt, hvis du spørger mig.

Der er sikkert flere herinde, der kan udpege flere kvaliteter ved TDK end dem, jeg allerede har nævnt.
Når alt kommer til alt, så handler der nok om, at der bare er film, der rammer dig og andre gør ikke, og nogle gange forstår du bare ikke helt, hvorfor du står udenfor begejstringen.

01/08-18 10 års jubilæum
Smag og behag, bevares! Vi kan ikke elske dem alle. Der er så meget jeg heller ikke forstår rangerer så højt hos fans, men sådan er der jo så meget.

Begins var en formidabel Batman-historie, som gentændte interessen for karakteren. TDK tog genren til next level, som viste potentialet men desværre også udstillede genrens begrænsninger. Set i retrospektiv var det nok et kunstnerisk peak.

03/08-18 10 års jubilæum
Personligt er jeg mere af den gamle skole og foretrækker Michael Keatons eskapader som den kappeklædte korsridder. Denne film er dog også god.

Jeg har i dag bragt en anmeldelse af Tommy Lee Jones og vil i morgen opfølge den med en af Aaron Eckhart som en hyldest til jubilæet for "The Dark Knight".

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.