Ocean's 8: Forfra med otte kvinder

Ocean's 8
Film Ocean's 8
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Forfra med otte kvinderCarcajou

07/08 23:41Forfra med otte kvinder
Danny Oceans søster kommer ud af fængslet og går straks i gang med at planlægge et spektakulært kup, hvor hun vil stjæle diamanter for 150 mio. dollars under Metropolitan Museum of Arts årlige gallafest.

Det er 11 år siden, vi sidst hørte fra Ocean-familien, og Steven Soderbergh har flere gange udtalt, at der ikke ville komme flere film med Danny Ocean efter "Ocean's Thirteen". Men det kan man så komme uden om ved at skifte George Clooneys rolle ud med søsteren og etablere en ren kvindebande med store ambitioner.

Formlen er den samme som i alle tidligere Ocean-film: En dristig kupplan ført ud i livet af en bande cool tyve og svindlere, der hver især bidrager med forskellige evner. Som her bliver rettet mod The Mets årlige kendisaften og en enorm diamanthalskæde. Ligesom i de tidligere film handler meget om afledningsmanøvrer, der skal bringe både sikkerhedsvagter og biografpublikum på glatis, og forfatter-instruktør Gary Ross forsøger naturligvis at ramme samme tilbagelænede, lækre stil, som Soderbergh havde så stor succes med i sin Ocean-trilogi.

Det polerede og lækre får et ekstra boost af, at det foregår på ét af verdens mest prominente kunstmuseer - og tilmed på den aften, der markerer åbningen af den årlige modeudstilling. Der er high fashion for alle pengene, og det er næsten for klichéagtigt, at den kvindelige udgave af kupserien i så høj grad skal handle om smykker og kjoler. Men det giver da en nydelig, stilfuld billedside, hvorimod selve kuppet faktisk er en anelse tamt, sammenlignet med de film, "Ocean's Eight" lægger sig op ad.

Det er dog stadig en film med en vis charme. Sandra Bullock er et fint valg til hovedrollen, men hun bliver alligevel overstrålet af Cate Blanchett, der er skarp som Bullocks barskere højre hånd. Anne Hathaway er også ret underholdende som den parodi på en skabagtig filmstjerne, der går rundt med diamanterne, men omvendt er både Helena Bonham Carter, Rihanna og Awkwafina bare lidt for meget som deres tre respektive bandemedlemmer.

"Ocean's Eight" har nemlig lidt for meget overspillet coolness, og der bliver brugt tid på ligegyldige svinkeærinder som hovedpersonens hævntogt mod sin ekskæreste, mens selve kuppet bare kører lidt for glat og forudsigeligt. Der mangler noget spænding, så filmen lever først og fremmest på visuel stil og en ganske velfungerende humoristisk tone. Derfor synes jeg faktisk, jeg er flink, når jeg giver den tre små stjerner.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.