Hotel Artemis: En blodig overnatning

Hotel Artemis
Film Hotel Artemis
Brugere Afventer stemmer
Debat
En blodig overnatningCarcajou

21/09 00:33En blodig overnatning
I en dyster nærfremtid er Los Angeles ramt af voldsomme optøjer, men hævet over gaderne ligger et gammelt hotel, som en desillusioneret sygeplejerske har omdannet til et tilflugtssted for kriminelle. Denne aften er hotellet fuldt booket, men nogle af gæsterne har medbragt skjulte dagsordener.

Efter at have bidraget til et par solide actionmanuskripter debuterer Drew Pearce som instruktør med en konceptuelt ret gennemført film, som er sat i et univers, der stilmæssigt minder lidt om John Wick-filmene. Ideen om en slags helle for forbrydere, hvor de kan blive opvartet og gemme sig, er vel en gammel kliché, men Pearce leverer den her i en version, der har nok små detaljer til at få sit eget særpræg - samtidig med at plottet dog aldrig overrasker for alvor.

"Hotel Artemis" lever først og fremmest på visuel stil - ikke mindst i form af den art deco-bygning, historien udspiller sig i. Den giver filmen et visuelt udtryk, jeg aldrig før har set i en rendyrket actionfilm, og det er fedt. Derudover fungerer actionscenerne også godt med skarpe koreografier i hotellets snævre gange. For det ender naturligvis med, at samtlige tilstedeværende mere eller mindre går i kødet på hinanden.

Selv om plottet som nævnt ikke overrasker, får Pearce lavet en ganske velfungerende opbygning af de forskellige personer og improviserede alliancer, og der er også glimrende detaljer i den futuristiske teknologi, filmen bringer i spil. Fx har "Hotel Artemis" måske den mest kyniske brug af en 3D-printer, som endnu er set på film.

Til at udfylde den stiliserede ramme har producenterne så også skaffet et rigtig fint udvalg af karakterskuespillere, som generelt ser ud til at have det sjovt med deres forskellige klichéroller. Jodie Foster er så hektisk og idiosynkratisk som stedets essentielle sygeplejerske, at det næsten bliver for meget, men hun bliver dog overgået i bevidst overspil af Jeff Goldblum, der har meget store armbevægelser som byens forbryderkonge. Dave Bautista er fin som Fosters trofaste hjælper, mens Sterling K. Brown og Charlie Day også rammer deres kriminelle typer rent, og Sofia Boutella er en særdeles overbevisende lejemorder.

"Hotel Artemis" er i bund og grund et opkog af klicheer og brudstykker af ideer fra andre kilder, men de bliver solidt og stilfuldt sat sammen i denne fortælling om ære og forræderi blandt forbrydere. Jeg var glimrende underholdt, og som debutfilm er den absolut godkendt for forfatter-instruktør Pearce. Fire små stjerner.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.