Agent 007 i skudlinien: Med udsigt til efterløn

Agent 007 i skudlinien
Film Agent 007 i skudlinien
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
Med udsigt til efterlønOberst Kurtz
Roger And OutAnonym

22/09 15:54Med udsigt til efterløn
Hvor er det altså synd og skam, at Roger Moore slutter sin ellers glorværdige Bond-karriere af med denne fuser af en afskedssalut. Når nu niveauet har været så relativt højt i de seks foregående film, så er det ærgerligt, at Bonds store æra som upåklagelig gentleman skal slutte med en usofistikeret skuffelse.

Idéen om en mikrochip-konge som antagonist lyder allerede ikke særlig sexet, men nuvel, jeg køber den, fordi den trods alt er oppe i sin tid og fremadskuende. Sagen er bare lige den, at man aldrig rigtigt – på noget tidspunkt faktisk – bliver klogere på, *hvad* vores skurk vil gøre, hvis hans vilde monopol-plan lykkedes. Den teknologifrygt der potentielt ligger i emnet er "A View to a Kill" klinisk renset for.

Ikke engang en excentrisk Christopher Walken som bad guy (Walkens 'screen time' består for det meste af ham, der griner som en lallende idiot) kan redde et manus, der i det hele taget bare er langt under standard. Lidt det samme kan siges om modelmusikeren Grace Jones som håndlangeren May Day. Castingen er egentlig god, og 80'er-fed.....hun bliver bare ikke rigtig brugt til noget. Jo, til at se sur ud. Det er altså ikke helt nok, når trekløveret skal holdes oppe af en stivbenet Roger Moore (no pun intended), der nærmer sig de 60.

Filmen har da sine vellykkede scener, og forsøger egentlig stædigt at underholde. Flugtscenen i brandbilen er eksempelvis hæderlig, ligesom det er svært at rynke på næsen over et nævekampsklimaks på toppen af The Golden Gate Bridge. Det er bare slet ikke nok til at rette op på filmens overflødigheder. Blot for at være konkret – hvad i helvede skal vi med hele sideplottet om heste og således spildtiden nede i de hemmelige laboratorier? Det har *ingen* relevans i forhold til planen. Bond-skibet sejler tilsyneladende uden kompas her. Så må man jo vende skuden.

Karakter: 4/10

27/09 09:33Med udsigt til efterløn
"Hvad i helvede skal vi med hele sideplottet om heste og således spildtiden nede i de hemmelige laboratorier?"

Udover Golden Gate-afslutningen husker jeg kun filmen som et svagt omrids af denne sætning. Din anmeldelse giver ikke just lyst til et gensyn. Spændt på at læse, hvad Brosnan-filmene rykker i dig, hvis noget ("Goldeneye" er en nostalgisk favorit)

27/09 17:30Med udsigt til efterløn
En forbavsende sløset produktion desværre. Ja? Brosnan har bestemt også nostalgisk værdi her, men først gælder det Timothy Dalton, som er en helt anden størrelse, og som spiller en speciel rolle i min Bond-opvækst - mere om det næste gang!

28/09 22:53Med udsigt til efterløn
Uanset om vi er enige eller uenige omkring de mange Bond film du har anmeldt, så nyder jeg vitterligt at læse det du skriver. Tror det meget skyldes at du ikke blot er skinger når det kommer til de svageste film. Du formår ofte også at trække det positive frem og det giver, for mig, din kritik af svaghederne langt mere vægt end når der blot svines til. Glæder mig til at læse videre, indtil du har været dem alle igennem og du måske synger Living On A Prayer som farvel;)

10/10 15:46Med udsigt til efterløn
Det var da nogle opløftende ord - mange tak!

...vi slutter forhåbentlig med et brag af en ny Bond-film engang derude i fremtiden, som ikke har en titelsang af Bon Jovi (!) Selvom det dog ærgrer mig, Danny Boyle ikke fik sit skud i bøssen (DÉT ville jeg gerne have set).

10/10 20:39Med udsigt til efterløn
Jeg havde også gerne set Boyle give det et skud. Jeg er dog, indtil videre så trods alt positiv indstillet overfor afløseren Cary Joji Fukunaga.

11/10 13:33Med udsigt til efterløn
Altså det er jo fedt Frøken Barbara (igen) tager røven på på os i stedet for at lege med på mediernes shortlist-leg. Jeg vil dog have givet ret meget af min højre arm for en Danny Boyle-Bond film. Især fordi (jeg tror) han ville have trukket serien tilbage i et mere kulørt spor, hvad jeg personligt håber. Der kan jeg godt frygte, Fukunaga bliver for alvorlig i tonen.

11/10 13:45Med udsigt til efterløn
Det er rigtigt, at ser man på Fukunaga's CV, så er det ofte ret alvorsfulde film. Der har Boyle en lidt mere ironisk kant som kunne have gjort Bond universet mere morsomt farvet. Jeg havde også helst holdt fast i Boyle, skulle jeg vælge.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.