The Godfather, 2. del: bedre end den første film?

The Godfather, 2. del

20/10 11:38bedre end den første film?
Francis Ford Coppola og Mario Puzos fortsættelse til deres mesterværk, The Godfather, er bestemt en god film, og ofte en virkelig god film. Jeg nød endeløst at være tilbage i det distinkte univers, i Coppolas personligfølende miljøskildring, sikre iscenesættelse og fornemme billedside, og man er øjeblikkeligt med karaktererne igen. Coppola og Puzo får også en interessant indre historie op at køre med Al Pacinos godfather, der gradvis mister sin familie omkring sig (og sin menneskelighed), selvom jeg måske ikke helt forstod præmissen med, at ved at gøre sig stærk for sin families skyld, for at holde den sammen, så mister man selvsamme. Men det er godt og i momenter rørende skildret, og Pacino er hamrende intimiderende i sit spil. Omkring leverer de andre skuespillere ligeledes fremragende præstationer, og man keder sig ikke et øjeblik under The Godfather Del 2. Alligevel kan jeg ikke anerkende den højere, og forstår slet ikke hvorfor den anses for at være ligeså god, hvis ikke bedre, end del 1. Sidehistorien med Vito Corleones ´skabelse´ var mig fin, men tilføjede intet til hovedhistorien, og så er The Godfather Del 2 bare ikke ligeså elegant sammensat og spændende i sin ydre og indre historie og foreningen af disse som The Godfather, og selvom der intet udedikeret er over The Godfather Del 2, så har den heller ikke samme nødvendighed. Som en selvstændig film fortjener den fem stjerner, da den er langt bedre end eksempelvis Sergioe Leones Once Upon a Time in America, men i kontekst med sit ophav kan jeg ikke give filmen mere end fire (kæmpe) stjerner.

20/10 13:26bedre end den første film?
Jeg synes netop, det er fedt, Corleone udvider Corleone-horisonten med 'de unge år', og jeg synes, det giver noget til del 1 med De Niro som en forbilledlig "observatør" af Brando. Og Pacino mand......men dejligt med lidt trafik den anden vej!

23/10 14:54bedre end den første film?
jeg forstår dig, men var bare ikke helt på den storyline. gode scener imellem (corleones hævnakt var overdrevet voldsom) og en god film i sig selv, men den tilføjede ikke noget til hovedhistorien for mit vedkommende. kunne måske godt se noget sammenhæng i at fortiden er skabelsen af familien og nutiden er pacino, der destruerer familien, men det var mere intellektuelt end emotionelt. og hvor intens-god de niro end var, så kunne jeg ikke mærke ham og brando være den samme karakter. men den udtalelse har en kammerat allerede skældt mig ud for :-)

23/10 15:44bedre end den første film?
Alright, don Corle-oh?-ne - så lader jeg det være ved det :-)

For mig er det moderen til alle 2'ere, fordi den giver os noget helt andet (men lige så sublimt) - i tid, stemning, billeder og emotionalitet. Jeg kan til dels godt følge det der med, at slægtskabet ikke står så stærkt mellem de to film, men for hver gang jeg ser det samme lort i en fortsættelse i dag, tænker jeg tilbage på, hvor vigtig Godfather 2 er alene som reminder. Jeg har klart set den flere gange end den første, når jeg tænker tilbage.

24/10 21:01bedre end den første film?
'men den udtalelse har en kammerat allerede skældt mig ud for :-)'

Godt at høre at du trods alt har venner der gider tage sig af dig, når det rabler;-P

29/10 13:20bedre end den første film?
det er kun dejligt filmen betyder så meget og står så højt hos jer :-) og jeg ku også rigtig godt lide den, utvivlsomt. men så bar ikke mesterligheden så tydelig som ved den første film. og så intet af den ved nyligt gensyn i den tredje

29/10 13:26bedre end den første film?
Den tredje finder jeg er blevet dårligere og dårligere, for hvert syn og den var intet mesterværk til at begynde med:-/

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.