A Simple Favor: The Gone Girl Always Rings Twice. Eller no...

A Simple Favor

24/10-18The Gone Girl Always Rings Twice. Eller noget.
Stephanie er en enlig mor og mommy-blogger, der går op i sin mor-rolle med liv og sjæl. Lidt tilfældigt indleder hun et aparte venskab med en anden mor fra hendes søns klasse, den stilfulde og mystiske Emily, som nærmest er Stephanies diametrale modsætning. En dag beder Emily Stephanie om at babysitte sin søn, og pludselig er hun sporløst forsvundet. Men Stephanie beslutter sig for at finde ud af, hvad der er sket med hendes veninde.

"A Simple Favor" er en thriller med glimt i øjet, der elegant leger med genrer og konventioner og samtidig er dejligt underholdende. Den er baseret på en roman, der bl.a. er blevet beskrevet som "Gone Girl på steroider og kokain", men instruktør Paul Feig har valgt at pifte den hårdtpumpede noirstil op med lidt mere humor. Hvilket jo også er hans speciale - han har tidligere lavet flere af Melissa McCarthys mest succesfulde film.

Resultatet er en film, der ikke tager sig selv helt alvorligt, men i stedet har en fest med at kaste om sig med hentydninger til genreklicheer fra "Gone Girl" til klassisk noir a la "Double Indemnity". Og hvor der twistes så lystigt rundt i plottet, at jeg ikke vil fortælle mere om, hvad det handler om.

Men Feig slår stilsikkert tonen an fra første sekund og holder fint grebet om en film, der går en ganske svær balancegang mellem ironisk distance og mørkere temaer i baggrunden. Og får det til at fungere.

Det skyldes ikke mindst også de to hovedroller, der begge sidder lige i skabet. Anna Kendrick er perfekt valgt som den gesjæftige Stephanie, og der er vel ikke mange andre end netop Kendrick, som kan formå at spille en rolle som både intelligent, stædig, usikker og irriterende perfektionistisk på samme tid. Inklusive en kærligt satirisk vinkel på mommy-blogging, som naturligvis viser sig at have en vigtig rolle i plottet.

Over for hende giver Blake Lively den fuld gas som mystisk og nonchalant femme fatale, der slænger sig på sofaen og drikker Martinier dagen lang og samtidig formår at passe en succesfuld karriere som PR-chef og herse rundt med sin mindre succesfulde forfatter-mand. Altså indtil hun forsvinder. Det er ubetinget den bedste rolle, jeg har set Lively i, for hun ejer simpelt hen lærredet som en enorm kontrast til Kendricks hovedrolle.

Det er egentlig en sjov ting ved "A Simple Favor", at den kun kan beskrives som en film om de to kvinder og deres relation - selv om den ene af dem altså er forsvundet i en meget stor del af filmen. Men det er virkelig kontrasten mellem deres to meget forskellige liv og mindst lige så forskellige personligheder, som får hele filmen til at klikke rundt om det væld af genreklicheer, som Feig leger med i antydninger og twists. Der er meget at glæde sig over set i det perspektiv, men først og fremmest er "A Simple Favor" bare virkelig god underholdning til fire store stjerner hos mig.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.