The House That Jack Built: Som at glo på fluer, der sværme...

The House That Jack Built

06/12 09:20Som at glo på fluer, der sværmer om en lort :-(
Igen, igen er det lykkes Lars ”von” Trier (LVT) at lave en lortefilm. Jeg har set ALLE hans film, og den mest interessante i mine øjne er ELEMENT OF CRIME, men filmen er ikke noget gudsbenådet mirakel. LVT vedbliver med at lave film om neurotiske mennesker (oftest kvinder) som ikke kan forstå, hvorfor de eksistere, og hvad der mon skal blive af dem når de dør…

Der er enkelte gode scener i HUSET SOM JACK BYGGEDE, og hvis man isoleret set klippede de gode scener sammen, så vil man få en film, der måske varer i 30 minutter, men som stadig ikke vil være bare i nærheden af, at være et mesterværk.

GAB et det bedste ord, der kan beskrive denne film. Så kedelig er den, at man vil få større fornøjelse af at glo på fluer, der sværmer om en lort – LORTEFILM!

Siden LVT ”genkomst”, er han blevet udråbt som dansk films største geni – Et tydelig bevis på, at dem der styrer den kulturelle elite i dette land ikke er andet end en flok pseudointellektuelle ”numb nuts”, der er skrækslangende for at mene det forkerte - ELLER også så har de slet ikke set nogen af hans film? Salgstallene tyder ikke ligefrem på, at danskerne vælter i biografen for at se det seneste mesterværk af deres filmiske geni… (Vi var fire i salen da jeg så den på premieredagen – to filmnørder og et kærestepar med popcorn og cola – kæresteparret flygtede ud af salen da de havde spist deres popcorn – lige før Jack skærer patterne af sin ”kæreste”…)

Men jeg siger det gerne: HAN HAR JO IKKE NOGET TØJ PÅ !!! – Ja, LVT er Kejseren af dansk film – Kejseren uden klæder…

Imens jeg så HUSET SOM JACK BYGGEDE gik det pludselig op for mig, hvad der er i vejen med LVTs filmkarriere. Han bruger hele tiden voice-over dialoger, der mere virker som monologer, til at forklare, hvad der visuelt foregår lige foran øjnene på publikum – GAB – og så er filmen proppet med gamle dokumentarfilmoptagelser med kedelige lange ligegyldige forklaringer som var jeg tunet ind på Discovery channel for 30 år siden.

MANDEN SKULLE HAVDE VÆRE DOKUMENTARFILMSINSTRUKTØR – Sku’ da ikke Spillefilmsinstruktør.

GAB (vifter febrilsk med min hånd foran min åbne mund)…

LVT har udtalt, at dette måske bliver hans sidste film da han ikke magter at lave flere film. Jeg har højt og helligt lovet mig selv, at jeg ALDRIG igen vil spilde min tid på en af LVT’s film.

GAB – Manden har jo ikke noget tøj på!

Over and Out!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.