ROMA: Glædelig jul!

ROMA

24/12-18Glædelig jul!
Hej Scope-fellas!

Scope.dk hænger muligvis stadig i en lidt tynd tråd, men jeg tjekker stadig aktiviteten herinde jævnligt og vil fortsat gøre det i 2019, hvor det forhåbentlig vil blive til endnu flere fede anmeldelser og meningsudvekslinger.

Kan I have en dejlig jul derude!

Og ja, Roma blev også årets film for mig – med mindre "Burning" laver rav i den i morgen.

24/12-18Glædelig jul!
Lige over.

Det er svært at udsætte Roma for kritik. Personligt var det tæt løb mellem fire titler, for mit vedkommende. Men det blev Roma på den dag, selvom jeg også kunne have gået med Leave No Trace, First Man og ikke mindst Hereditary. Det kan være tingene ændrer sig lidt over en periode. Jeg nåede ikke et gensyn med First Man i bio og tror umiddelbart jeg ‘løber’ med den som bedste film i 2018 over tid. Ser meget frem til BD udgivelsen.

Burning når jeg desværre ikke i år, men glæder mig meget til den.

26/12-18Glædelig jul!
God jul og godt nytår til dig også, Rasmus, og til alle jer andre standhaftige scope-folk

Glæder mig lidt til Roma nu efter jeres begejstring over den, men det bliver nok til en anden tv-film på netflix først, af et par westernglade brødre

(og nøj hvor jeg spændt på Burning!)

Jeg har desværre ikke set nok nye film år til jeg kan lave en liste som giver mening. Men af dem, der gjorde indtryk og slog mig ud på den allerbedste måde, var Phantom Thread og The Florida Project. Af nogle af årets mest anerkendte film forstod jeg ikke hypen omkring Shape of Water og trådte ikke emotionelt ombord på Call Me By Your Name, mens Solo: A Star Wars Story overhovedet ikke var det makværk for mig som ellers lovet, men The Predator var præcis så dårlig som frygtet.

29/12-18Glædelig jul!
I lige måde, Rasmus! Jeg synes bare, det er skønt, at siden ikke er død (tak, fordi du ikke brugte lejligheden til at erklære den det, Adis, hæhæh). Vi ses i 2019, ærede Scope-hoveder!

PS: Jeg vender tilbage med en Top 10 traditionen tro. Den er jo sådan set klar, men jeg vil gerne lige knytte et par ord til titlerne.

29/12-18Glædelig jul!
Emil:
Rasmus kom mig jo i forkøbet :)

Tommy:
Jeg var nu rørt af Call me By your Name. Alene slutscenen 'gjorde det' for mig. Jeg synes det var rart at se den type film forholde sig en smule mere subtilt til emnet.

Solo, jeg så tyve min på viaplay i går. Jeg er ikke sikker på jeg fortsætter, men ovenpå Last Jedi, så virker den som et decideret mesterværk.

The Predator - the horror. Det er sådan en, der smadrer karrierer. Fy for den!

30/12-18Glædelig jul!
Takker Rasmus:) Lige over, også til jer andre typisk suspekte Scopetyper:D

Jeg gør det ikke i årslister længere. Ser simpelthen for få nye hurtigt nok til at det ville give mening synes jeg. Måske en dag hvor der bliver mere tid. Men med to børn og fuldtidsjob, andre interesser osv er livet fyldt op og pengepungen ofte tom. Kærligheden til film er dog intakt.

02/01-19Glædelig jul!
Har I en yndlingsscene i "Roma"? For mit vedkommende var der en håndfuld scener som aldrig vil forlade mig. Jordskælvet i fødeklinikken, den syngende nordmand under skovbranden og dødfødslen. Men skulle jeg udvælge én ville det være scenen med de udstoppede hunde/hunden der slikker Cleos hånd. Den ramte virkelig et ømt punkt.

02/01-19Glædelig jul!
Der er mange gode. Men lyden af bølger mod slut var SÅ skræmmende. Og ikke mindst scenen med vandet, der flyder på fliserne og spejler et fly blandt skyerne. Teknisk meget godt udført men også hamrende elegant symbolik. Hvor Gravity mistede lidt på gensynsværdien i hjemmebioen, er Roma til gengæld langt mere slidestærkt værk. Vi ses igen om nogle år Cauron med forhåbentligt noget særligt i ærmet igen. Jeg rangerer stadig Children of Men som hans bedste værk.

04/01-19Glædelig jul!
Tak for en skarp lille recap, don!

Mirza, en scene med en udstoppet hund der slikker Cleos hånd? Det husker jeg slet ikke. Men jøsses hvor var der mange gode scener. Glasset der skubbes ud af Cleos hånd til nytårsfesten. Biografen der affolkes. Selvfølgelig stranden. Mageløs film

05/01-19Glædelig jul!
Se den igen snart :)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.