The Rider: ridderen

The Rider
Film The Rider
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
ridderendon
Top 10 film - filmåret 2018Oberst Kurtz

07/01 10:38ridderen
Jeg var ganske spændt på Chloé Zhaos The Rider, der ankommer med en stor portion superlativer tilknyttet sig. Historien om en ung ´cowboy´, der får et alvorligt kraniebrud og ikke længere må udøve sit erhverv og yndlingsbeskæftigelse, rodeoridning, er baseret på virkelighedens Brady Jandreau, der spiller en version af sig selv i filmen, hvor Zhao rundt omkring ham ligeledes benytter sig udelukkende af uprøvede skuespillere fra virkeligheden. Jandreau gør det habilt i hovedrollen, mens de andre medvirkende er ret svingende i deres naturlighed og præstationer. Zhao har et godt øje for miljøskildring, men The Rider bliver næsten fuldstændig knækket af hendes komplet overfortalte fortællerstil. Manuskriptet er tyndt og repetitivt, dialogerne tunge og udpenslede, og så er følelserne sovset ind i så meget sentimentalitet, at selv de gode idéer og scener, som The Rider har, indtages med en bismag. Kun den flotte billedside var mig gnidningsfri, og jeg må blindt erkende, at jeg vitterligt ikke ser The Rider som noget stort. Tværtimod ender den med at føles som en lille film gennem Zhaos manglende elegance og mådehold.

07/01 11:01ridderen
Det alligevel vildt nok at to så begavede filmentusiaster som Emil og dig ser så forskelligt på denne film. Det faktisk også interessant. Nu er jeg spændt på selv at se den.

07/01 11:19ridderen
Jeg kan slet ikke genkende den film du omtaler Tommy. Hvordan har man det ven? :) Udpenslet? Sentimental? Normalt noget jeg slår hårdt ned på. Vil jeg selv mene. Hmm. Jeg synes det var et godt drama med stor autencitet.

07/01 11:45ridderen
Jeg er helt og aldeles enig i dons vurdering. "The Rider" får etableret sin præmis rigtig fint, men kommer ingen vegne. Inden filmen undrede jeg mig over, hvorfor Chloé Zhao åbenbart er blevet hyret af Marvel til at instruere superhelte, men efter "The Rider" gav det faktisk god mening, fordi filmen fremstår så pompøst og pumpet fuld af dramatiske effekter (forklædt som fintfølende arthouse, men stadig: violinerne bragede igennem, så selv Susanne Bier ville holde sig for ørerne).

07/01 14:27ridderen
[Kun den flotte billedside var mig gnidningsfri] og [dialogerne tunge og udpenslede]

Det må være det eneste i det skrevne, hvor jeg nærmer mig noget, der ligner enighed :-) bortset fra jeg vurderer "tung" som i at sådan kommunikerer mange altså bare ofte down there. Og som en der har arbejdet med hjerneskadede personer, så er lillesøsteren (og hendes udpenslende replikker) i øvrigt en af de mest realistiske karakterer, jeg nogensinde har set. Men tak for et overraskende og veltimet lille spark, don - det er altid sjovt, når rygende uenighed opstår.

Bare lige: Hvis der er noget, denne film ikke er, så er det pompøs. Der trækker jeg alligevel stregen.

08/01 11:05ridderen
spændt på at høre hvad du siger til filmen, thomas

en fin ting man har forskellige opfattelser af en film, adis, og jeg er kun glad for dig og emil har haft så bragende en oplevelse med rider :-)

jeg følger nu med rasmus over stregen og mener også, at filmen er ganske pompøs

08/01 11:13ridderen
Det er også helt fino :)

'Bragende en oplevelse' er måske at stramme den. Jeg synes det var en rigtig god film. Mere end det hævede den sig nu ikke over. Men jeg kunne godt lide dens autencitet, fordi medvirkende portrætterede sig selv og det virkede godt.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.