Unbreakable: Den glemte perle

Unbreakable

16/01-19Den glemte perle
Jeg må indrømme, at jeg ikke har set M. Night Shyamalans "Unbreakable" i velnok ti år. Derudover tænkte jeg ikke så meget om filmen i sin tid.

Men i anledning af den nærkommende premiere på Shymalans film "Glass", som bliver den tredje film i en trilogi efter "Unbreakable" og den mere nylige "Split", vil jeg skrive nogle ord om filmen, der startede det hele.

"Unbreakable" er sådan noget som en alternativ superheltefilm. Filmen er en mystery/thriller, hvor Bruce Willis lidt efter lidt etableres som en superhelt men med grundlag i en virkelig realistisk verden. Shyamalan forsøger at skabe tvivl om, hvorvidt Willis' karakter virkelig har superkræfter, men jeg synes ikke, at der for alvor skabes tvivl hos publikum. Men måske er dette fordi jeg har glemt, hvordan det var at se filmen for første gang for +10 år siden. Jeg synes således ikke, at der er er stort twist, som der var i Shyamalans fremragende genreklassisker "The Sixth Sense".

Bruce Willis er god i hovedrollen, og Samuel L. Jackson er altid en fornøjelse i de film, som han vælger at berige med sin medvirken.

Jeg er også enig i, at der ikke opbygges til et stort actionfyldt klimaks, som nogle har påpeget, at visse filmgængere kan forvente. Hvad vi får er imidlertid et gribende drama om familie og hverdagshelte, som tilfældigvis har overmenneskelige kræfter.

18/01-19Den glemte perle
Helt enig, virkelig god film - for mig Shyamalans bedste sammen med "The Sixth Sense".

18/01-19Den glemte perle
Jeg er helt tosset med "Signs", som jeg måske vil sige er Shyamalans bedste. Men ja, "Unbreakable" kan virkelig også noget, alene bare dens mørke, blåtonede æstetik er uforglemmelig. Og så den har nogle fantastiske enkeltscener, blandt andet midtvejs (så vidt jeg husker) hvor Dunn følger efter og nedkæmper en sadistisk skurk.

19/01-19Den glemte perle
Jeg synes dog at "The Sixth Sense" er niveauer bedre end "Unbreakable", blandt andet på grund af twistet ikke er ligeså godt og overrumplende.

Rasmus: Ja, jeg husker også "Signs" som en god film, men skal lige have den genset.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.