OG DE NOMINEREDE ER...

21/01 07:25OG DE NOMINEREDE ER...
Oscar er ikke, hvad den har været, men alligevel kan man ikke lade være med at glæde sig til en aften dedikeret til at hylde filmmediet. Her er mine håb og forventninger hvad angår nominerede, der også kan bruges som en lille guide eller afsæt til debat.

ÅRTS FILM
BlacKkKlansman, Lee
Creed II, Caple Jr.
First Man, Chazelle
Mowgli, Serkis
Ready Player One, Spielberg
A Star Is Born, Cooper

ÅRETS MANDLIGE HOVEDROLLE
Christian Bale, “Vice” - Jeg har ikke set denne film, men Christian Bale er altid god og har her udført en af sine berømte transformationer. Denne gang til den virkelige person Chevy Chase. En sikker Oscar-tyv.

Bradley Cooper, “A Star Is Born” - Det kommer til at kræve et ekstra gennemsyn, før jeg helt præcist kan bedømme denne film. Bradley Cooper trådte her ind i Mel Gibson og Kevin Costners klub og det er noget, der kaster Oscars af sig.

Ryan Gosling, “First Man” - Fremragende skuespil i ikonisk rolle.

Michael B. Jordan, “Creed II” - Denne unge mand er virkelig på vej frem og med både Stallones bokse-mesterværk og den meget populære “Black Panther”-film kan akademiet meget vel vælge at slå de to præstationer sammen. Som filmfans vil vide, høstede forgængeren “Rocky” bl.a. årets film i 1977. Historien kan gentage sig.

Benicio Del Toro, “Sicario 2: Soldado” - En film af tvivlsom kvalitet, men en rigtig god præstation fra den altid gode skuespiller.

ÅRETS KVINDELIGE HOVEDROLLE
Amy Adams, “Vice” - Igen, vi danskere må vente til 31. januar med at se denne film, men hun er en meget stabil skuespillerinde og i så godt selskab kan det ikke gå galt.

Sandra Bullock, “Ocean’s 8” - 2018 var et år i girl power’ens tegn og Oscar-akademiet kunne godt finde på at give det et faktum et anerkendende nik ved at nominere Bullock for arbejdet med at holde styr på alle de store kvindelige skuespillere, der optrådte i denne film.

Glenn Close, “The Wife” - Jeg har endnu ikke set denne film, men ser frem til det. Glenn Close er en af de største kvindelige filmstjerner og hun mangler altså en Oscar-statuette.

Nicole Kidman, “Destroyer” - Endnu en film, jeg ikke har set, men Nicole Kidman er en af de skuespillere, de kan få alle prisfesterne til at rette blikket mod sig. Hun viste gode takter i “Aquaman”.

Jennifer Lawrence, “Red Sparrow” - Denne anmelderdarling skal nok øve sig i at gå på trapper i stiletter, så hun ikke risikerer at falde for tredje gang! Til denne ret vovede men vellykkede rolle tilegnede hun sig en russisk accent, hvilket akademiet og publikum elsker.

Ekstra: Tessa Thompson, “Creed II” - I disse år er Oscar blevet meget bevidste om racediversitet i deres nominerede efter Will Smith blev forbigået med “Concussion” og folk begyndte at sige “Oscar is so white”. Personligt er jeg ligeglad med hudfarve, jeg ser kun filmen. Her ville denne unge skuespillerinde være et oplagt valg, for hun gør det glimrende og du kan lige så godt lære hendes navn nu. Vi kommer til at se meget mere til hende de næste mange år.

ÅRETS INSTRUKTØR
Her vil jeg bare slå et slag for Andy Serkis for “Mowgli”. Han er muligvis den person, der mangler størst anerkendelse fra Oscar-akademiet, hvor hans mange banebrydende og velspillede roller er blevet forbigået i snart 20 år.

ÅRETS KOMMERCIELLE FILM
Denne pris blev droppet igen. Måske med rette, som jeg tidligere har skrevet om. Hvis den havde været her, ville jeg helt klart nominere “Mission Impossible”, “Jurassic World”, “Rampage out of Control”, “Game Night” og “Aquaman”. Mange af disse vil formentligt være at finde i de mere tekniske kategorier som specialeffekter.

22/01 22:03OG DE NOMINEREDE ER...
Nå, endnu et år hvor genresnobberiet hersker. Jeg var tydeligvis ved siden af på nogle fronter, men andre steder havde jeg held med at spå nogle af de mere uforudsete nomineringer, fx at Spike Lee ville blive nomineret. Blandt de største fejl er i mine øjne den komplette udelukkelse af “Mowgli” og i særdeleshed “Creed II” for ikke at nævne “First Man”! Mange til- og fravalg af nominerede virker for mig helt arbitrært og absurd. Desværre Oscar, jeg tror ikke, vi skal ses den 25. februar alligevel. Vi er bare for forskellige!

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.