Gysertimen: En af de bedste vampyrfilm

Gysertimen
Film Gysertimen
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
En af de bedste vampyrfilmIndiana

24/02 05:31En af de bedste vampyrfilm
Det er først nu, at jeg rigtigt har fået set "Fright Night", og den kan absolut anbefales.

Filmen skal forestille at være en blanding af gyser og komedie. Jeg skal være ærlig og indrømme, at jeg ikke fandt filmen skræmmende og jeg grinte vist heller ikke en eneste gang. Men jeg kan nu sagtens lide gyserfilm, som ikke skræmmer mig synderligt. John Carpenters "Halloween", som er en af mine yndlingsfilm, er et eksempel på dette. Det er dog tydeligt, at filmen ikke tager sig selv alt for alvorligt, hvilket klæder den.Filmen blander ungdomfilm med vampyrfilmen, hvilket fungerer meget godt. 1980ernes bud på en vampyrfilm i suburbia.

Filmen er veldrejet og med et opfindsomt og vittigt manuskript og gode skuespilspræstationer. Roddy McDowall er en sværvægter indenfor skuespilsfaget og giver den som en moderne, men dog først modvillig Van Helsing-type. Det er godt fundet på at hans karakter egentligt blot er en tv-vært, det skal tage kampen op mod den virkelige vare. Chris Sarandon er god som en fæl vampyr, der også har charme og sexappeal. Men det er især Charleys kuleskøre ven Evil spillet af Stephen Geoffreys, som jeg husker fra denne film. Fremragende castet.

Filmen har en stor underholdningsværdi og har tydeligvis været med til at inspirere Rodriguez og Tarantinos fremragende genreblanding "From Dusk Till Dawn" ti år senere med blandt andet monsterdesign og klimakset. Filmen er dog noget konventionel og en lille smule langtrukken. Men fire flotte stjerner bliver det til. Måske skulle den endda have én mere.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.