Fredag den 13.: Et hæderligt remake

Fredag den 13.

25/02 03:50Et hæderligt remake
Remakes blive ofte betragtet som en forpestet del af filmindustrien. Men tænk på remakes som "Ben Hur" (1959) og John Carpenters "The Thing". Omvendt fik disse film deres egne remakes, eller i sidste tilfælde, en prequel, som ikke lever op til deres forlæg.

Remaken af "Friday the 13th" introducerer flere nye idéer, som rent faktisk fungerer. At gøre Jason til en jæger/samler-eneboer, som lægger fælder og bevæger sig under jorden ved hjælp af et omfattende tunnelsystem, er et fremragende nytænkning i serien og giver desuden serien en rå realisme.

Filmen får hurtigt og elegant etableret baghistorien og hylde de tidligere film. Hvorfor Jasons mor myrder, hvis Jason alligevel ikke druknede er lidt mærkeligt. Men vi ser Jason bevidne drabet på sin mor. Jason går fra kartoffelsæk til hockeymaske, og bum så er vi klar.

Det er faktisk flere originale drab i denne film, som faktisk er uhyggelig af en "Friday"-film at være. Historien er åbenlyst ikke nogen åbenbaring, men man er underholdt og karakterne er faktisk blandt de mere mindeværdige. Travis Van Winkle er vidunderligt douche og Julianna Guill som Bree er guddommelig med sin kombination af girl-next-door-sødme og æblekinder og kæmpe sexappeal. Hun har nogle virkeligt gode bryster. Bare bryster er faktisk noget, der manglede i flere af filmene i serien fra sidste halvdel af 80erne. Men i denne film er de altså tilbage.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.