Oscarnatten 2019

25/02 16:45Oscarnatten 2019
Så endte det jo alligevel med at gå alt sammen, og verden gik ikke under, selvom Oscaren manglede en vært. Jeg endte som sædvanlig med at overgive mig og se med. Der har været rigelig med negativitet og dårlig stemning omkring Oscaren i år, så i stedet vil jeg gerne fremhæve nattens lyspunkter:

- "Roma" vinder for Bedste udenlandske film, men giver plads til "Green Book" i den tunge kategori. Dejlig overraskelse. Viggo får en særlig tak i showets finale - stort! Især når nu han desværre ikke kunne få sin egen statuette.

- Spike Lee får en Oscar for sine skrivefærdigheder. Et befriende skulderklap til en løs kanon i branchen. Og en rigtig Oscar, for jeg synes, "BlacKkKlansman" er en væsentlig bedre skrevet film end eksekveret.

- Gad vide, om Mike Myers og Dana Carvey havde regnet med, at Wayne's World ville få sit eget spotlight under en Oscar-uddeling, da de sad i sofaen i Saturday Night Live for alle de år siden? Good call, Academy!

- "Roma", eller Alfonso Cuarón, belønnes for fotografering.

- Skuespillet. Svært at argumentere imod Rami Maleks fabelagtige Freddie Mercury-portræt. Han er strålende. Olivia Colman og Regina King var de helt rigtige vindere, og det gjorde sig også gældende på scenen. Skønt med ukontrollerede takketaler.

- "First Man" klemmer sig med hiv og slæb ind i historiebøgerne og vinder for visuelle effekter. Helt og aldeles fortjent. Det havde det også været, hvis den vandt i lydkategorierne.

- Den der blæser som Chadwick Boseman havde på.

25/02 20:34Oscarnatten 2019
Jeg vil sige, vi er meget enige omkring First Man og Spike Lee, som var to ting hvor jeg allerede i mine forudsigelser gik imod strømmen og pegede på. Hvad angår selve Oscar-natten valgte jeg ikke at se det og har efterfølgende kun set højdepunkter. Det er simpelthen blottet for al den magi, det engang besad!

Jeg har ikke set The Green Book, men den virker sjov, så jeg har forståelse for at den vandt.

26/02 20:54Oscarnatten 2019
Jeg har heller aldrig haft så lidt lyst til at se showet som i år. Men traditionen lever videre!

"Green Book" er skidehyggelig.

27/02 17:44Oscarnatten 2019
En højlydt diskurs er, at den ikke fortjener at vinde, da det er en historie om undertrykkelse af afro-amerikanere fortalt og fortolket af hvide mænd, hvilket vist også stemmer overens med filmens indholdsside. Med alle de kriterier, filmene bliver bedømt ud fra, som ligger udenfor dens egne kvaliteter, undrer det ikke hos mig, at man i år har stået med et lidt sløvt felt. Jeg kan heller ikke lade være med at tænke, vi går glip af nogle spændende og vovede film, som Harvey Weinstein (og sikkert andre) altid var garant for at sætte i verden, men i den sag kunne det jo ikke være anderledes.

28/02 00:39Oscarnatten 2019
Det var et hovedløst shitshow, hvor man i år altså valgte at slå ekstra spastisk på de krukkede kulturkrigstrommer for de amerikanske film som leger samtidskritiske.

Det mindeværdige moment i det ferske freakshow, bestod af de tre røvklovne som ikke indså de skulle forlade scenen da musikken spillede, og man derfor måtte slukke mikrofonen. Cheers.

28/02 19:50Oscarnatten 2019
Heh, ja lad os da kalde folk røvklovne, fordi de vover at takke folk i mere end 40 sekunder på et af deres livs aftener.

28/02 21:43Oscarnatten 2019
Jeg håber da virkelig ikke at det var et af deres livs aftener. Men okay, måske ikke ligefrem røvklovne. Bare klovne.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.