Fluen: To smæk med én flue

Fluen
Film Fluen
Brugere Din stemme: ElendigDin stemme: JævnDin stemme: MiddelDin stemme: GodDin stemme: FremragendeDin stemme: Mesterværk
Debat
To smæk med én flueOberst Kurtz
Skønheden og udyretIndiana
Skønheden og Insektetsandmand
Be Afraidpinhead
80'er Gyschampion1
The FlyPhilip-L
Sjældent god remakeAnonym
Help Me, Help MeAnonym

17/03-19To smæk med én flue
Jeg fik igen bekræftet ved en eftermiddagsscreening, at "The Fly" afgjort er en af ​​David Cronenbergs største værker.

Den "dårlige smag" camoufleret med realisme og troværdige EDB-skærme er tæt på genialt, og aldrig går den på kompromis med sin puls. Den spiller med åben pande som en gammel horror b-film - især igennem Howard Shore's score - men formår stadig at være helt åben til fortolkning. Den kan være en glimrende satire over love story'en, hvis det er det, du vil have, den skal være. Den kan være gammeldags monsterleg. Den kan være et virkelig ubehageligt kig på den menneskelige eksistens. Og ikke kun i sin (forrygende) 80'er gore:

"Am I dying? Is this how it starts?" spørger (en perfekt castet) Jeff Goldblum med knugende alvor, selvom han ligner Frank Hvams cornflake-ansigt i Mandrilaftalen. Det er absurd, men også helt vildt godt. At den ikke får fuldt hus er rent flueknepperi fra min side.

18/03-19To smæk med én flue
"Fluen" kunne sagtens være på min liste over topfilm her på Scope. Det er en film, man altid kan komme tilbage til og have en fest med. Jeg forstår ikke helt ræsonnementet i ikke at give fuldt antal stjerner og jeg havde det på samme måde, da jeg læste en anden brugers (velskrevne og) ubetinget positive anmeldelse af "Dogman".

18/03-19To smæk med én flue
Som sagt, flueknepperi, havde det været IMDb ville det være en 9/10'er. Jeg er stadig ikke lige så vild med starten som resten af filmen - det går for hurtigt, og hvor Cronenberg ofrer stemningen til fordel for tung symbolik (netstrømpen i pod'en).

22/03-19To smæk med én flue
Tror bare vi har forskellige tolkninger af de seks stjerner, Filmbøf. Så vidt jeg har forstået, ser du lidt filmbedømmeriet som et afkrydsskema, hvor fuld plade udløser topkarakter. Jeg skal bruge en særlig, udefinerbare følelse i kroppen for at smide seks stjerner efter en film. Den skal – i mangel på en mere rammende formulering – fylde mig helt op.

22/03-19To smæk med én flue
Der skal selvfølgelig være plads til begge dele. Jeg undrede mig bare over at læse to anmeldelser efter hinanden her, der ubetinget roser film, hvor jeg savnede at der blev sat en finger på hvad, der kostede den sidste stjerne.

Jeg elsker selv starten af "Fluen", fordi man får lov at mærke det univers, Cronenberg har lavet, før det begynder at gå over stok og sten. Især det med at vi allerede der ser, han ikke kan lide at køre i bil.

22/03-19To smæk med én flue
Rasmus jeg ser det nu som en blanding af de to ting, du nævner. En film skal virkeligt sige mig noget og have en stor gensynsværdi hos mig plus alle parametre skal være høje, før jeg giver 6/6.

22/03-19To smæk med én flue
Jeg giver også "The Fly" 6/6.

23/03-19To smæk med én flue
Jeg kan som Emil godt rose en film ubetinget uden at give den fuldt hus. Jeg har før i tiden spurgt mig selv, hvorfor jeg ikke synes den skal have den sidste stjerne, når nu jeg dårligt kan sætte en finger på noget der trækker ned. Jeg er kommet til konklusionen at den sidste stjerne er noget personligt, noget jeg ikke skal kunne sætte ord på nødvendigvis. Det må tilfalde mavefornemmelsen. Jeg rater dog hellere på 10 skalaen, da den nuancerer billedet mere. The Fly får også 9/10 der og dermed får den også "kun" 5 stjerner på Scope af mig.

28/03-19To smæk med én flue
[Jeg er kommet til konklusionen at den sidste stjerne er noget personligt, noget jeg ikke skal kunne sætte ord på nødvendigvis.]

Jeg skulle bare have sagt, hvad Thomas sagde (eller Rasmus, for ja, hvem gider krydse et skema af?). Det er præcis sådan, jeg har det. Når nu vi *har* overgivet os til karakter og stjerner og hjerte-bedømmelser - og leger med på denne leg - så har jeg det bare sådan, at så skylder man også sin topkarakter, at filmen virkelig *var* toppen :-)

28/03-19To smæk med én flue
Det må så være anmelderens fornemmeste opgave at forsøge at sætte ord på det, selvom det kan være svært.

Det er nu ikke fordi, jeg sidder med et skema, når jeg ser en film, men bagefter har jeg en klar fornemmelse af hvilken karakter, den her film skal have. Så begynder jeg så at undersøge med mig selv, hvorfor det er sådan. At det ofte skyldes de samme faktorer, er jo bare mediet, eller måske er jeg lidt fastlåst. Jeg ser gerne på skuespil, historien og hvordan den er fortalt, visuelt, auditivt, genre-opfyldelse, originalitet og tematisk dybde.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.