Dumbo - 2 D - org.vers.: god start - slet slutning

Dumbo - 2 D - org.vers.

07/04-19god start - slet slutning
Disney-koncernen er i gang med en besynderlig ting med at lave live-action udgaver af deres tegnefilmsklassikere. Til deres forsøg med den vidunderlige Dumbo (en af de bedste film om moderkærlighed, der nogensinde er lavet) har de hevet Tim Burton ind, og med hans interesse i outsiders og fabulerende fantasi, er det faktisk et godt match. Udover Miss Peregrine´s Home for Peculiar Children har Burton ikke skabt noget godt i virkelig mange år, men den første time af Dumbo er en god film, med momenter af magi og et oprigtig hjerte og sødme i sig. Burton virker her til at kreere på overskud og glæde, den visuelle side er flot, Danny Elfmans score er smukt og opløftende, og man er konstant fænget, selvom der måske er lidt for meget fokus på mennesker over dyr. Op til tredje akt lå jeg på fire glade og varme stjerner, men så kom aktskiftet, hvor slutmissionen blev forudsigeligt fremlagt, og alt derfra blev for mig charmeforladt og kedsommelig mekanik. Skylden lægges hos manusforfatter Ehren Kruger, hos Burton for at gå med til den ligegyldige og usmittende afvikling, og hos mig for ikke at forlade filmen det øjeblik, hvor jeg kunne mærke den mistede hjerte og magi for mig. Den gode oplevelse blev flad og de fire til tre.

07/04-19god start - slet slutning
Tak for at bekræfte mine anelser, Don. Den eneste af live-action-Disney-serien, jeg har set, var Askepot-filmen - som faktisk var en særdeles positiv overraskelse. Men resten har godt nok ikke virket særlig interessante, og jeg er enig, i at projektet helt generelt virker temmelig besynderligt.

09/04-19god start - slet slutning
jeg mindes også at Askepot var en helt fin film. men det de har gang i med Aladdin og Løvernes Konge ser helt blæst ud for mig bedømt ud fra filmenes trailers

jeg ville alligevel mene, at Burtons Dumbo er værd at tjekke ud for dens første time, den kan noget der. indtil den ikke kan længere. er i hvert fald nysgerrig på dine tanker omkring den, hvis det nu blev til syn :-)

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.