The Miseducation of Cameron Post: På jagt efter identitet ...

The Miseducation of Cameron Post

03/06-19På jagt efter identitet det helt forkerte sted
Cameron bliver taget med hånden i trusserne på en anden pige til en high school-fest, og hendes forældre reagerer ved at sende hende på en lejr, der påstår, at de kan kurere homoseksualitet. Her knytter hun nye venskaber og forsøger sammen med de andre unge at håndtere den absurde hverdag med voksne, der gerne vil ændre, hvem de er.

"The Miseducation of Cameron Post" er baseret på Emily Danforths roman af samme navn, der foregår i 90'erne, hvor ideen om at konvertere homoseksuelle for alvor tog fart i det kristne USA, efter at seriøse psykiatere havde fjernet homoseksualitet som medicinsk diagnose. Og hovedpersonen er selvfølgelig et prima eksempel på den udvikling som barn af dybt kristne forældre, der er villige til at overdrage hende til et par kvaksalvere, blot fordi de påstår, at de har Gud med sig.

På den baggrund får forfatter-instruktør Desiree Akhavan skruet en fin coming-of-age-historie sammen, som konsekvent bliver fortalt fra de unges perspektiv. Det giver et overbevisende billede af forvirring og usikkerhed, når de på én gang skal tackle både spørgsmål til deres egen seksualitet og de voksnes forsøg på indoktrinering. Stilmæssigt mindede det mig en del om en klassisk amerikansk ungdomsfilm som "Foxes", der netop også forsøgte at behandle unges søgen efter identitet på deres egne betingelser.

Akhavan giver os derigennem et sympatisk og vedkommende portræt af sine unge hovedpersoner, og filmen har efter min mening en stor styrke, i at den ikke overdramatiserer tingene. Der er naturligvis konflikter, og der sker grimme ting, men folkene bag lejren fremstilles mest som velmenende fjolser, og filmens hovedformål er ikke at skrige ad de ellers temmelig kritisable metoder, der bliver anvendt. Det er i stedet den positive fortælling om, hvordan de unge hovedpersoner finder styrken til at vælge deres egen identitet.

Historiens absolutte hovedperson er naturligvis titelpersonen i skikkelse af Chloë Grace Moretz, som stille og roligt er ved at bevæge sig over i mere klassisk drama. Her gør hun det rigtig fint som betuttet lesbisk teenager, bl.a. med godt modspil fra Sasha Lane som den kække pige, der er klar med gode råd til nyankomne.

"The Miseducation of Cameron Post" er et fint lille stykke teen queer cinema, der leverer sin coming-of-age-fortælling følsomt og vedkommende.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.