Once Upon a Time... in Hollywood: Selvfed Tarantino - ikke...

Once Upon a Time... in Hollywood

20/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
Quentin Tarantino er nået til et punkt i sin karriere, hvor han laver film til sig selv - og til de feinschmeckere som kan gennemskue hans referencer. Det er også en kærlighedserklæring til hans fortid.

Desværre for det brede publikum, betyder det også at mange vil misse hans pointe med filmen - som simpelthen bare er at dyrke detaljerne, og ikke at fortælle en god historie.

Jeg talte med flere, efter filmen som intet havde fået ud af de små 3 timer i biografsædet. Faktisk havde de kedet sig bravt. Derfor denne advarsel; Denne film er ikke for det brede publikum.

Som filmbuff - og som menneske som voksede op i den tid filmen beskriver var der for mig masser at hente, på trods af den manglende store fortælling.

Jeg skal absolut se filmen igen - og helt sikkert flere gange. Men det er for at udforske og gense de mange detaljer, Tarantino forkæler os med.

Ja, jeg synes det er fedt når Brad Pitt og Leonardo Dicaprio bliver udsat for et mix af Tarantino indfald og egne improvisationer - og ja, jeg synes det var megafedt at gense Bruce Lee, Steve McQueen - med flere andre, som genopstod fra de døde.

Desuden må man beundre Tarantinos sans for detaljerne - man er i den grad tilbage i 1969 både når det drejer sig om skuespillet, sproget - og især i kulisserne. Det må have været en fest at skabe den stemning, helt suverænt.
Tarantino tør også, som en Sergio Leone at tilføre en scene en personlig spænding som trækkes i langdrag - uden at det nødvendigvis bliver udløst til noget som helst.

På det personlige plan var jeg måske underholdt til 5 stjerner - men jeg vælger at give den 4, for det er bestemt ikke en film for masserne. Vi har et klassisk Tarantino hævn plot, men der mangler i den grad en historie og en pointe som den helt almindelige biografgænger kan tage med sig hjem.

Går du ind for at se den alligevel, trods min advarsel - så nyd detaljerne og glem logikken.

20/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
Jeg er enig i, at den mere rendyrkede historiefortælling er mere suspenderet til mere navlepillende scener, eks. hvor Tarantino bare skildrer optagelserne af Daltons tv-optagelser. Der er mere karakterskildring.
Hvis man ikke kender til tiden omkring Hollywood anno 1969 med skuespillerne, musikerne og ikke mindst Mansons kult, så er der meget i filmen, som går over hovedet på én.

21/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
Man skal også vide at den gamle kulisseby hvor Mansons sekt har slået sig ned, eksisterede. Og at man flere år senere fandt liget af en stuntman som havde forsøgt at smide dem ud. Derfor den suspense vi ser i filmen, men som giver en indforstået mening.

21/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
Ja, jeg kendte ikke til den kulisseby. For mig var det en glimrende suspensefyldt scene. Jeg forventede at Pitts karakter fandt et lig. Men min storebror sagde, at han vidste, at kulten endnu ikke havde myrdet nogen. Men det er nu ikke alt, som Tarantino forsøger at skildre historisk korrekt.

21/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
Hans hovedpointe er netop at han omskriver historien, for at give ofrene hævn. Pitt spiller jo netop den stuntman som i virkeligheden blev myrdet af kulten, og først fundet flere år senere.

Det er et gennemgående tema, for Tarantino. Jvf. Inglorius Bastards; Jødernes hævn over nazisterne. Django Unchained; Slavernes hævn over undertrykkerne.

23/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
Aha. Ja, dét kan der være noget om.

23/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
En problematisk film i mine øjne. Jeg er lidt træt af opblomstring af feminismen i Hollywood og at QT ligefrem skal fifle med historien for at tematisere vor samtid. Værst af alt er Sharon Tate fuldkommen overflødig karakter og tøffer bare rundt fra a til b, uden formål. Sjældent har jeg set en dårligt skrevet karakter i en QT film. Derudover; unødvendig dvælen ved ligegyldigheder, som absolut ikke fremmer fortællingen.

Pitt var højdepunktet. Nydelig scenografi. Men det er sådan set også det.

Men Sharon ville være stolt. Bruce Lee knap så meget.

23/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
Haha, jamen jeg tror Wayne, du og jeg er overvejende enige. Vi virker i hvert fald mere forbeholdende overfor filmen end flere andre brugere herinde.

Men ja, Tarantino lægger vægt på at skildre karakterer og scener, som ikke gør noget for at drive et plot fremad. Ad en grund generede det mig dig ikke rigtigt. Men "Inglorious Basterds", som er min foretrukne film havde et plot med et erklæret mål, og er da også denne nye film overlegen.

23/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
Det virker sådan, ja :)

Jeg har intet imod en film drives af andet end et klassisk plot. Men det var sgu en ørkenvandring, hvor man med lethed kunne fjerne 45 minutters overflødighed. Bare nogle af de 30 køreture gennem gaderne. Voice-overen. Ranch-scenen (som ender ud i ingenting). Der ville have været nok deleted scenes til en vol 2.

Men spot on replik; ‘fucking hippies’ :)

Edit: shit Manson var god. Altså i Mindhunter sæson 2 :)

23/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
Sharon Tate er irriterende overflødig - men det er vel præcist det billede Tarantinos ønsker vi skal få. For selvom han hævner dem alle, så stiller han samtidig spørgsmål ved om de er værd at hævne?

24/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
A hva?

Jeg ser ikke et interessant spørgsmål der. Han har prøvet at lave et alternativt univers med lykkeligt udfald. Hyldest til girl power. En Hollywood slutning. Det er jo topic i disse tider.

Parasite snuppede Palme d'Or. Jeg tror godt vi kommer til at forstå hvorfor.

24/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
"Hyldest til girl power" – sorry, Adis, men så du filmen?

Jeg synes, det lyder som om, at du har haft en fuldstændig skævvredet indstilling til denne film, der syder og bobler af coolness og filmisk overskud, og som – for en gangs skyld – er en klokkeren hyldest til man-power. Se dog snarere Sharon Tate som en feminin energi i filmen, en prinsesse i eventyret, der leger med vores forventninger. En snack.

24/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
Jeg var i godt selskab med Booth/Dalton. Indtil det blev repetitivt. Tate kan, medgivet, ses på flere måder. Du vælger en positiv vinkel. For mig virkede hun blot unødvendig. Måske med en vol 2, halvanden time om Booth og Dalton - alene.

29/08-19Selvfed Tarantino - ikke en film for alle.
Adis; Længden af filmen. Jeg kedede mig ikke undervejs, men kunne samtidig sagtens se at andre må have gjort det - for filmen er temmelig inforstået.

Man skal vide hvad der i virkeligheden skete med Sharon Tate, og man skal vide at en stuntman blev myrdet af Manson kulten for for alvor at blive grebet af Tarantinos falske suspense. Og så skal man nyde at Tarantino dyrker den lave pace som var i datidens film.

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.