Rapsodi i august: 6 DATE-FILM FRA STORE INSTRUKTØRER

Rapsodi i august
Film Rapsodi i august
Brugere Afventer stemmer
Debat
6 DATE-FILM FRA STORE INSTRUKTØRERFilmbøffen

16/09 14:146 DATE-FILM FRA STORE INSTRUKTØRER
Det kan selvfølgelig klart anbefales at søge ind i biografens mørke, når man har en date med en dejlig dame. Den stemning og tradition, der er forbundet med den handling er uforlignelig, men nogen gange kan man naturligvis med fordel også blive hjemme i sofaen og se en god DVD. Her kommer seks gode bud på film, der vil danne grundlag for en vellykket date. Resten kan selv ikke den bedste film hjælpe med.

Rapsodi i August (1991), Akira Kurosawa
Det er næsten et faktum, at kvinder elsker Richard Gere. Mange gør i hvert fald. Selvom han ikke indtager hovedrollen i denne Kurosawas næstsidste spillefilm, gør han alligevel en god figur, som med garanti vil gøre din ledsager blød i knæene. Derudover vil filmen udvise din følsomme side, hvad mange kvinder godt kan lide, da det er historien om konsekvenserne af atombombe-sprængningen i Nagasaki set gennem det nære eksempel i form af en japansk familie. De smukke naturbilleder fuldender oplevelsen.

Thomas Crown-affæren (1999), John McTiernan
Kunst-tyven Thomas Crown vil givet vis give dig meget at leve op til, når din date ser Pierce Brosnan i sin bedste alder gestalte ham. Han får midlertidigt modspil i massemål fra den lige så sexede Rene Russo, der giver den som detektiven Catherine, der altid er lige i hælene på ham. Den berømte skak-scene fra den oprindelige udgave fra 1968 med Steve McQueen og Faye Dunaway er ganske vis skiftet ud med en sensuel dans, men, det er en film med enorm seksuel spænding, som helt sikkert vil skabe den rette stemning for en vellykket date.

M.A.S.H. (1970), Robert Altman
Hvis du vil vise, at du har stor humor, kan denne fortolkning af den klassiske tv-serie været et godt og samtidig overraskende valg. På mange måder er dette faktisk en optimering af førnævnte, da man her hentet et ekstra stærkt hold skuespillere ført an af Donald Sutherland, Elliott Gould og vidunderlige, Oscar-nominerede Sally Kellerman. Samtidig vil filmen give anledning til at tale om mere seriøse emner efter latterkramperne har lagt sig, da det som bekendt også er en historie om krig. Den store instruktør Robert Altman vil cementere værkets status som mere end den sædvanlige komediefilm overfor din date.

Vera Drakes Hemmelighed (2004), Mike Leigh
Dette er en film baseret på en utroligt men sand historie, som der er god grund til at mindes. Imelda Staunton legemliggør den fantastiske kvinde Vera Drake, der arbejder som rengøringsdame om dagen og bistår unge kvinders aborter om natten i 1950’ernes England. Hendes strabadser vil få ens hjerte til at sidde i halsen, når hun både skal holde den tabubelagte aktivitet hemmelig for sin kærlige familie og lovens lange arm, da abort naturligvis var ulovligt dengang. Det er utroligt, hvad Vera Drake gjorde, og det kan man aldrig blive træt af at se på.

Bag Facaden (2000), Robert Zemeckis
En helt anden tilgang til en filmaften som date er at sprede perfekt afmålt uhygge i lokalet. Denne disciplin mestrer instruktøren Robert Zemeckis til perfektion, hvilket hans mesterværk ”Bag Facaden” demonstrerer. Det er en historie om mystiske, okkulte begivenheder, der stille tærer på Claire Spencer, som spilles af Michelle Pfeiffer i en af hendes livs roller. Din date vil utvivlsomt klamre sig til dig, når de hårrejsende scener tager til, som serveres med en præcision, mange har sammenlignet med Alfred Hitchcocks. Harrison Ford giver den desuden som Claires mand Norman, så det er ikke en film, der mangler Hollywood-magi.

Da Harry mødte Sally (1989), Rob Reiner
Hvis du er nervøs for, at hun er kræsen, kan du altid falde tilbage på Rob Reiner og Nora Ephrons romantiske komediebasker fra 1989. Billy Crystal og Meg Ryan er i topform som de titulære venner, der måske befinder sig i situation lignende din og din dates: Skal de indlede et intimt forhold, eller vil det ødelægge venskabet? Med udødelige replikker som ”I’ll having what she’s having” vil filmen med garanti hive mange smil og grin hjem – også selvom de fleste har set filmen mange gange. Imponér din date ved at fortælle, at filmen faktisk var nomineret til en Oscar (for bedste originale manuskript).

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.