Hard-Boiled: hårdt kogt

Hard-Boiled

04/10 11:51hårdt kogt
John Woos sidste kinesiske film, inden han for en længerevarende stund drog til Hollywood, er en hæsblæsende actionfilm så mættet med skuddueller, eksplosioner og stiliseret vold, at man bliver helt udmattet. Hard Boiled er Woo i sit mere uhæmmede hjørne, hvilket giver en lidt for lang spilletid, en ujævn fortælling og nogle lige lovligt bøvede scener. Men som actionfilm fungerer Hard Boiled eminent, og jeg blev flere gange helt høj af de virtuose actionscener, hvoraf det nu klassiske og ekstrem lange one-shot shoot-out på et hospital under klimaks er uforglemmelig. Woos film bløder stil, og hvis man (som jeg) er fan af manden, er Hard Boiled et must-see, på trods dens mindre velfungerende elementer. Set på knitrende filmrulle i Cinemateket med Thomas Nielsen.

04/10 15:21hårdt kogt
"Set på knitrende filmrulle i Cinemateket med Thomas Nielsen."

En af bedste outro-sætninger jeg længe har læst.

Stærk anmeldelse også, selvom jeg strækker mig til fem. Glemmer aldrig den hospitalsscene. Udmattelse på den fede måde modsat en film som fx "John Wick 3". Der blev den endeløse vold repeterende og hul for mig. Holder virkelig af Woos svedne stil.

05/10 09:28hårdt kogt
Dejlig læsning, selv om jeg også ender på 5. Sjovt nok af andre grunde end da jeg så den som ung. Dengang var den bare stilet, nærmest kunstnerisk udi det voldelige. De ting kan man måske også sige om den i dag (om ikke andet med lidt god vilje:). Det slog mig bare, at den i dag på mig også virker mere "bøvet" og b-filmsagtig rå, på en måde jeg holder meget af, end jeg tænkte den dengang.

06/10 09:01hårdt kogt
Jamen mange tak for respons

Rasmus, enig i din observation af John Wick 3

Haha Thomas, Hard Boiled er også bøvet, ja :-) Hvilket flere i salen gav udtryk for i al for stor en grad

06/10 09:14hårdt kogt
Åh ja det tør siges. Man skulle tro de aldrig havde set en actionfilm før og gik ind med den indstilling at det var noget man kun kunne grine nedladende af, for det måtte være det man skulle. Kæft de var trælse:).

Login

Du skal være logget ind på Scope for at skrive indlæg.

Profilnavn
Kodeord
Husk mig

Opret Scope-profil.